Betekenis arbeidsinspectie

Wat betekent arbeidsinspectie? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord arbeidsinspectie. Je kunt ook zelf een definitie van arbeidsinspectie toevoegen.

1.

0   0

Arbeidsinspectie


rijksinspectiedienst die op het terrein van de arbeidsbescherming is belast met de opsporing van strafbare feiten, de handhaving van de wetgeving en het toezicht. Hieromtrent is de AI ook belast met taken als het toetsen van (voorgenomen) wet- en regelgeving, het onderzoeken van arbeidsongevallen en [..]
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

2.

0   0

arbeidsinspectie


Inspectie die in bedrijven toeziet op de naleving van de wet- en regelgeving op het terrein van arbeid, en vergunningen verleent voor onder meer werktijdverkorting en werken met stralingsbronnen; per 1.1.2012 opgegaan in de inspectie szw.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

3.

0   0

Arbeidsinspectie


Overheidsdienst die is belast met de handhaving en uitvoering van arbeidsomstandigheden- en arbeidstijdenwetgeving. Heeft opsporingsbevoegdheid en kan proces-verbaal opmaken. Op overtreding van voorschriften van de Arbeidsinspectie staat een strafrechtelijke boete, waarvan de hoogte afhangt van de o [..]
Bron: wattedoenbijontslag.nl

4.

0   0

Arbeidsinspectie


De Arbeidsinspectie is een ambtelijke dienst of meerdere diensten die toezien op de regels rondom werk zoals de Arbeidsomstandighedenwetgeving in een land.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van arbeidsinspectie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< arbeidshulpverlening arbeidsintensief >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen