Betekenis aquarium

Wat betekent aquarium? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord aquarium. Je kunt ook zelf een definitie van aquarium toevoegen.

1.

3   2

aquarium


zelfstandig naamwoord - glazen bak met water waarin waterdieren leven
Voorbeeld: in zijn aquarium zwemmen tropische vissen
Bron: www.muiswerk.nl

2.

1   2

Aquarium


Een aquarium (meervoud aquaria of aquariums) is een bak met water waarin onderwaterflora en -fauna gehouden wordt met de bedoeling vissen, lagere dieren en/of planten te verzorgen, te tonen en/of te kweken. Daartoe is een aquarium voorzien van wanden van glas, plexiglas of tegenwoordig soms zelfs betonplex en systemen om een ecologisch stabiele toestand te bevorderen. De activiteit van het houden van een aquarium wordt ook wel 'aquaristiek' genoemd. Aquarium is ook de generieke term die onterecht gebruikt wordt voor een transparante bak waarin dieren gehouden worden. Nochtans dient een duidelijk onderscheid gemaakt te worden in functie van de aanwending van de bak: volledig gevuld met water is het een aquarium gedeeltelijk gevuld met water is het een paludarium, waarbij de inrichting van het onderwatergedeelte evenveel belang heeft als de zo natuurgetrouw mogelijke bovenwater decoratie. (Zie ook "mangrove-aquaria" hieronder) zonder water is het een terrarium of formicarium De juiste generieke term is een vivarium: een veelal transparante bak om flora en fauna levend in te bewaren en ten toon te stellen.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   1

aquarium


 aqua·ri·um het; o -s, -ria (glazen) bak met water voor het houden van waterdieren, -planten enz.
Bron: vandale.nl

4.

0   1

aquarium


glazen bak die gevuld kan worden met water, zodat er waterplanten, vissen en andere waterdieren in gehouden kunnen worden
Bron: anw.inl.nl

5.

0   1

aquarium


een bak met water waar vissen in zwemmen
anoniem op 2015-02-11

6.

0   1

Aquarium


Dierverblijf met water, geschikt voor vissen en andere waterdieren (z.o. terrarium, paludarium)..
anoniem op 2016-02-17

7.

0   2

aquarium


 • een bak met water waarin onderwaterflora en -fauna gehouden wordt met de bedoeling vissen, lagere dieren en/of planten te verzorgen, te tonen en/of te kweken. Neem gerust een kijkje naar mijn aquarium vol goudvissen.
 • drinkplaats voor het vee.
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 8.

  0   2

  Aquarium


  Aquarium (Harmelen, uitgeverij Ars Scribendi, 1991) is een dichtbundel geschreven door de dichter en liedjesschrijver Drs. P, pseudoniem van H.H. Polzer. In deze bundel wordt gebruikgemaakt van een nieuwe versvorm, genaamd aquarium; deze is gebaseerd op de versvorm genaamd ollekebolleke, maar is eenvoudiger toe te passen. Van de oorspronkelijke achtregeligheid (in twee strofen van vier regels) is de versvorm Aquarium geëvolueerd naar vijf versregels, waarvan de vierde (in de oervorm: de zesde) uit één woord moet bestaan met een klemtoon op de tweede lettergreep. Het metrum dat gehanteerd wordt in de oervorm is kort-lang-kort-kort (zoals in a-qua-ri-um), maar tendeert naar kort-lang-kort-lang, oftewel: jamben. De regels 4 en 8 rijmen in de oervorm, in de latere vorm de regels 2 en 5. Oervorm: 1 Aquarium 2 Ziedaar de naam 3 De lengte: 4 Tweemaal vier 5 Slechts één woord (zeg 6 Praktijkgeval) 7 In regel 6 8 Rijm: hier In de bundel Aquarium geëvolueerd tot: 1 We kunnen het ook anders doen — 2 Wat zwieriger, nietwaar? 3 Dit voorbeeld, zeer 4 Bevattelijk 5 Vereist geen commentaar De bundel Aquarium is een afwisseling van een vervolgverhaal (tevens een lang gedicht) en aparte gedichten. Hierdoor wordt een sfeer gekweekt van onwennigheid en spanning. De lezer kan ervoor kiezen om alleen het vervolgverhaal te lezen, en vervolgens pas de losse gedichten.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  0   2

  Aquarium


  Aquarium (Russisch: Аквариум; Akvarioem) is een Russische rockband, die in 1972 in Leningrad opgericht werd door Boris Grebensjtsjikov, destijds wiskundestudent, en Anatoli "George" Goenitski, destijds toneelspeler en absurdistisch dichter. In de jaren 70 en 80 van de twintigste eeuw was rock-'n-roll verboden in de Sovjet-Unie, met uitzondering van enkele artiesten met speciale toestemming van de overheid. Optredens van Aquarium vonden daarom meestal plaats in privé-appartementen. Meestal unplugged, omdat de buren anders de autoriteiten zouden waarschuwen. Aquarium werd (gaven ze toe) vooral beïnvloed door westerse muziek, met name door The Beatles, Bob Dylan, David Bowie, Jethro Tull, King Crimson, Roxy Music maar ook door reggaemuziek. Tot 1987 nam Aquarium de eigen albums op in ondergrondse studio's. Dit was mogelijk omdat verschillende leden van de band een technische opleiding hadden. Ze vermomden zich als Club van Jonge Technici. Zo konden ze voor het album Radio Afrika uit 1983 een mobiele studio van de overheid gebruiken, na een technicus te hebben omgekocht. Met de komst van Glasnost in 1985 kregen vele ondergrondse Russische rock-musici openbare erkenning. Aquarium werd een van de meest populaire rock-bands.
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  0   2

  Aquarium


  Aciarium is een rockgroep met de muzikanten Don Airey, John Sloman, Neil Murray, Paul Samson, Bill Byford en Gary Barden. Er verscheen één album in 1996 op Music Avenue/Semaphore met de volgende nummers erop: It ain´t over till it´sover Don´t take these dreams away Caught your lie She won´t rock Promise to the night A fine line Onlylove You are the one Holdtight Death of me Listen Never knowing) Dead or alive I´ll be miles away Down down down Showsome emotion That´s really my heart
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van aquarium toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << aquila Aquarius >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen