Betekenis apraxie

Wat betekent apraxie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord apraxie. Je kunt ook zelf een definitie van apraxie toevoegen.

1.

5   0

apraxie


De term apraxie komt uit de medische wereld. Het is het onvermogen om complexe handelingen uit te voeren. Iemand die aan apraxie lijdt, kan een handeling soms wel uitvoeren als deze wordt voorgedaan. Wordt hem of haar later gevraagd om het zelf eens te doen dan lukt het niet.
 Loraine (3 augustus 2011)

2.

2   0

apraxie


Het onvermogen om bepaalde handelingen te verrichten, terwijl alle hiervoor benodigde spieren en zenuwen intact zijn.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

3.

2   0

Apraxie


Mensen met apraxie hebben een verminderd vermogen om handelingen uit te voeren, ondanks dat hun motorische functies intact zijn.  
Bron: tijdschriftpraktijkondersteuning.nl

4.

2   0

Apraxie


Onvermogen om bepaalde bewuste taken uit te voeren waarbij een gecoödineerde beweging moet worden onthouden en uitgevoerd. - Mogelijke oorzaken (o.a.) Hersenletsel door ongeluk, verwonding, beroerte, hersenbloeding, hersentumor, dementie, ALD, MS, bepaalde psychische aandoeningen - Mogelijke behandelingen (o.a.) - behandeling van de oorzaak (= causaal, curatief) , behandeling van de verschijnselen (= symptomatisch)
anoniem (17 februari 2016)

5.

3   2

apraxie


Apraxie is een medische aandoening waarbij de patiënt niet in staat is om doelbewuste handelingen uit te voeren. De oorzaak hiervan is meestal het onvermogen om spieren in de juiste volgorde te gebruiken.
 katrien (24 augustus 2011)

6.

1   0

Apraxie


[DEMENTIE] Onvermogen tot het uitvoeren van doelbewuste handelingen of bepaalde samengestelde bewegingen, terwijl er geen sprake is van spierverlammingen of sensorische stoornissen. De oorzaak is gelegen in beschadiging van bepaalde hersengedeelten (voorhoofdskwab, wandbeenkwab of balk), waardoor de coördinatie ontbreekt die voor het uitvoeren van de doelgerichte handeling of beweging noodzakelijk is. Apraxie kan zich beperken tot een ledemaat of een lichaamshelft. In lichte gevallen kan de patiënt slechts een stuntelige indruk maken, in ernstige gevallen kan hij de indruk maken van 'in de war' te zijn.
anoniem (17 februari 2016)

7.

2   3

Apraxie


Het niet kunnen uitvoeren van handelingen met een bepaald doel
Bron: www.dokterdokter.nl


Betekenis van apraxie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< apraktisch aprenderen >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen