Betekenis antidepressiva

Wat betekent antidepressiva? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord antidepressiva. Je kunt ook zelf een definitie van antidepressiva toevoegen.

1.

1   0

antidepressiva


meervoud van het zelfstandig naamwoord antidepressivum
Bron: nl.wiktionary.org

2.

1   0

Antidepressiva


Antidepressiva zijn medicijnen die worden voorgeschreven bij (ernstige) depressies. Ze helpen de sypmtonen van de depressieve gemoedstoestand te verminderen. Vaak worden daarnaast consulten (gesprekke [..]
Bron: bijsluiterwoordenboek.nl

3.

1   0

Antidepressiva


Geneesmiddelen ter behandeling van depressie
Bron: pijntelijf.nl

4.

1   0

antidepressiva


middelen tegen depressies
Bron: collegenet.nl

5.

1   0

antidepressiva


[DEPRESSIE] Antidepressiva zijn medicijnen die de stemming kunnen verbeteren en angsten kunnen doen afnemen. Ze werden oorspronkelijk alleen maar gebruikt tegen depressies maar tegenwoordig worden ze ook voorgeschreven tegen verschillende angststoornissen. Dat komt omdat een mogelijke oorzaak van zowel depressies als angststoornissen wordt gezocht in een tekort aan Serotonine (en Noradrenaline). Dit zijn twee zogenaamde neurotransmitters die zorgen voor de prikkeloverdracht tussen hersencellen. Antidepressiva zorgen ervoor dat het niveau van Serotonine (en bij sommige nieuwe antidepressiva ook Noradrenaline) wordt hersteld. Er zijn twee soorten Antidepressiva te onderscheiden: de klassieke (vnl. de zgn. tricyclische) en de moderne (vnl. de zgn. SSRI's). Het belangrijkste verschil is dat de medicijnen uit de laatste groep selectiever werken en daardoor over het algemeen wat minder bijwerkingen hebben. Meestal wordt tegenwoordig dan ook steeds meer in eerste instantie een modern antidepressivum voorgeschreven. Toch zijn er ook nog erg veel artsen die een klassiek middel voorschrijven.
anoniem (17 februari 2016)

6.

0   0

Antidepressiva


Geneesmiddelen die zwaarmoedigheid of depressiviteit tegengaan.
Bron: members.multimania.nl


Betekenis van antidepressiva toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< anti-D-gammaglobuline Anti-emeticum >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen