Betekenis antecedent

Wat betekent antecedent? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord antecedent. Je kunt ook zelf een definitie van antecedent toevoegen.

1.

3   3

antecedent


1. een voorafgaande gebeurtenis. 2. een voorstadium (precursor) van een stof.
anoniem op 2016-02-17

2.

2   6

Antecedent


De logische implicatie is in de logica een bewering die stelt dat als P waar is, Q ook waar is. Deze bewering is alleen onwaar als het antecedent P waar is en het consequent Q onwaar is. De waarheid van het geheel hangt alleen af van de waarheidswaarden van de samenstellende delen en niet van hun betekenis, wat soms tot tegenintuïtieve resultaten leidt. Om dit te benadrukken wordt de implicatie ook wel materiële implicatie genoemd. De implicatie wordt aangegeven met een pijl. "Als P dan Q" wordt bijvoorbeeld geschreven als P → Q. De samenstelling P → Q → R dient gelezen te worden als P → (Q → R). De waarheidstabel van de implicatie is als volgt: Een logische implicatie is logisch equivalent aan . Dit wil zeggen dat beide formules dezelfde waarheidswaarde hebben voor alle mogelijke toekenningen van waar en onwaar aan P en Q.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

7   13

antecedent


( grammatica ) de naam voor het woord waarnaar een ander woord, meestal een betrekkelijk voornaamwoord, verwijst Het is niet altijd makkelijk om de antecedenten in een zin te bepalen.
Bron: nl.wiktionary.org

4.

4   10

Antecedent


(Engels: Antecedent) voorafgaande gebeurtenis
Bron: ziekenhuis.nl

5.

2   10

Antecedent


(Engels: Antecedent) voorafgaande gebeurtenis
Bron: gezondheidsplein.nl

6.

2   12

Antecedent


Antecedent of correlatief is een grammaticaal begrip uit de taalkunde en is de naam voor het woord waarnaar een ander woord, meestal een betrekkelijk voornaamwoord, verwijst. Het woord dat verwijst komt meestal net na het antecedent en heet dan anafoor. Een voorbeeld: De woordgroep 'De filosoof' is het antecedent van de anafoor 'Hij'.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van antecedent toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Anekdoten Aneko >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen