Betekenis anno

Wat betekent anno? Hieronder vind je 22 betekenissen van het woord anno. Je kunt ook zelf een definitie van anno toevoegen.

1.

4   2

Anno


Anno was het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis. Anno had de opdracht geschiedenis toegankelijk te maken voor een breed publiek en het onderwijs, door inzet van evenementen en media, en door een link te leggen met culturele en historische instellingen en de wetenschap. Door het historisch besef van burgers te vergroten, wilde Anno een actieve betrokkenheid bij de maatschappij bevorderen. Anno heeft per1 januari 2010 alle activiteiten gestaakt. Een aantal projecten is overgegaan naar het toen opgerichte Nationaal Historisch Museum, dat heeft bestaan tot en met 2011.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

2   1

Anno


Anno 1602: Creation of a New World (in de Verenigde Staten: 1602 A.D. - in Nederland en België: Anno 1602: Creatie van een Nieuwe Wereld) is een real-time strategy en simulatie computerspel ontwikkeld door het Duitse Sunflowers en het Oostenrijkse Max Design. Het werd uitgebracht door Sunflowers op 24 september 1998 en in Amerika op 1 februari 2000. Het spel is het eerste deel in de Anno serie, de opvolgers van dit spel zijn Anno 1503: The New World, Anno 1701 , Anno 1404 en Anno 2070.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

4   4

anno


voorzetsel - in het jaar
Voorbeeld: dat gebouw is anno 1870 gebouwd
Bron: www.muiswerk.nl

4.

4   4

anno


Bijwoord anno
 • in het jaar Dat dit anno 2012 nog kan gebeuren!
 • jaar
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  1   1

  anno


  (rechtswetenschap) Latijn: in het jaar.
  Bron: juridischwoordenboek.com

  6.

  2   2

  Anno


  Anno 1503: Treasures, Monsters and Pirates (in de Verenigde Staten: 1503 A.D.: Treasures, Monsters and Pirates - in Nederland en België: Anno 1503: Schatten, monsters en piraten) is een uitbreidingspakket voor het real-time strategy en simulatie computerspel Anno 1503: The New World.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  1   2

  anno


  in het jaar
  Bron: home.planet.nl/~dumon002/

  8.

  0   1

  anno


  in het jaar
  Bron: dumont-andre.nl

  9.

  0   1

  anno


  in het jaar
  Bron: home.planet.nl

  10.

  0   1

  anno


  in het jaar
  Bron: computergenealogie.org

  11.

  1   2

  Anno


  Anno Domini of A.D. is Latijn voor in het jaar des Heeren en verwijst naar een jaartal dat na Christus in de tijd gelegen is. Het is een systeem voor jaartelling met als beginpunt de geboorte van Jezus van Nazareth, de Christus (van de Grieks Christos, vertaling van het Hebreeuwse begrip Messiah, voor Gezalfde, Verlosser) naamgever van het christendom. In Engelstalige landen is de afkorting A.D. nog altijd gangbaar, evenals B.C. voor jaartallen "before Christ", terwijl jaartallen in het Nederlands doorgaans aangegeven worden met na Christus (n.Chr.) en voor Christus (v.Chr.). Steeds vaker wordt tegenwoordig echter in het Nederlands het jaartal vermeld zonder enige nadere aanduiding. Door niet-christenen wordt nog wel eens de afkorting v.d.j. of v.o.j. gebruikt, wat voor de jaartelling of voor onze jaartelling betekent of v.o.t. dat voor onze tijd(rekening) betekent. In het Engels wordt in die context meestal "BCE" (Before the Common Era) gebruikt. Het systeem werd in 525 na Christus ontworpen door de monnik Dionysius Exiguus om de datum van Pasen uit te rekenen. Tot die tijd werd er gerekend met het systeem ab urbe condita, dat als beginpunt de stichting van de stad Rome heeft. De precieze dag en maand of zelfs het jaar van Jezus' geboorte kan echter niet definitief bepaald worden. Door onjuiste berekeningen, gebaseerd op de Romeinse kalender van Dionysius Exiguus, werd steeds aangenomen dat Jezus in het jaar 1 v.Chr. was geboren. In de evangeliën worden echter gebeurtenissen vermeld die chronologisch niet lijken te kloppen. Matteüs stelt dat Jezus werd geboren toen Herodes nog leefde en de dood beval van alle kinderen onder de twee jaar (Matt. 2:16). Herodes stierf echter in 4 v.Chr. Veel historici hebben geconcludeerd dat het jaar 6 v.Chr. het meest waarschijnlijke jaar van Jezus' geboorte is.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  1   2

  Anno


  Anno 1503: The New World (in de Verenigde Staten: 1503 A.D. - in Nederland en België: Anno 1503: De Nieuwe Wereld) is een real-time strategy- en simulatie-computerspel ontwikkeld door het Duitse Sunflowers en het Oostenrijkse Max Design. Het werd uitgegeven door EA Games in 2003. Het spel is de opvolger van Anno 1602 en de voorganger van Anno 1701. De speler sticht en onderhoudt 16e-eeuwse nederzettingen in de Nieuwe Wereld door de productie van grondstoffen, het drijven van handel, het onderhouden van diplomatieke betrekkingen en het tevreden houden van de inwoners (in het begin met noodzakelijke goederen, zoals voedsel maar later ook met luxe goederen, zoals juwelen). Ook dient men de nederzetting(en) te beschermen in oorlogssituaties (tegen vijandige spelers, zoals piraten) door het opleiden van soldaten en het produceren van bewapening (zoals verdedigingswerken en kanonnen) voor de nederzettingen en schepen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  13.

  0   1

  Anno


  Anno 1602: By Royal Command (in de Verenigde Staten: 1602 A.D.: By Royal Command) is een strategiespel voor de mobiele telefoon ontwikkeld door Charismatix, Keyfactor, Kaasa Solution en het Duitse Sunflowers. Het is bij Vodafone op 3 juni 2006 beschikbaar gesteld in de talen Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans.
  Bron: nl.wikipedia.org

  14.

  0   1

  Anno


  Anno 1602: New Islands, New Adventures (in Duitsland: Anno 1602: Neue Inseln, Neue Abenteuer) is een uitbreidingspakket voor het real-time strategy- en simulatiespel Anno 1602: Creation of a New World. Deze uitbreiding verscheen alleen in 1998 in Duitsland als losstaande uitbreiding. Het is toegevoegd aan de later uitgebrachte Gold Edition van Anno 1602 die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en Nederland werd uitgebracht.
  Bron: nl.wikipedia.org

  15.

  0   1

  Anno


  Anno 1701 is een simulatie- en real-time strategyspel, ontwikkeld door Related Designs en uitgegeven door Sunflowers. Het spel werd in Duitsland uitgebracht op 26 oktober 2006. Het is het vervolg op Anno 1503: The New World en het derde deel in de Anno serie. Anno 1404 is de opvolger van Anno 1701.
  Bron: nl.wikipedia.org

  16.

  0   1

  Anno


  Anno 1404 is een simulatie- en real-time strategyspel ontwikkeld door Related Designs en Ubisoft. Het is uitgegeven door Ubisoft. De game engine is ontwikkeld door Blue Byte. Het spel werd in Europa gelanceerd op 25 juni 2009. Het is het vervolg op Anno 1701 en het vierde deel uit de Anno serie. Het spel speelt zich niet af in de Nieuwe Wereld zoals voorgaande delen maar in het Midden-Oosten. Op 25 februari 2010 verscheen een uitbreidingspakket genaamd Anno 1404 Venice. Het spel is uitgebracht voor de PC, Nintendo DS en Nintendo Wii. Op DS en Wii heet het spel Anno 1404: Create a new world. In Noord-Amerika is het spel uitgebracht onder de naam Dawn of Discovery.
  Bron: nl.wikipedia.org

  17.

  0   1

  Anno


  Anno 1404 Venice is een uitbreidingspakket van het real-time strategy computerspel Anno 1404, dat op 25 februari 2010 werd uitgebracht door Ubisoft. Deze uitbreidingsset beschikt over een multiplayer functie waarmee zowel de uitbreiding als het originele spel online te spelen is met maximaal acht spelers. Op het origineel werd onder meer kritiek geleverd vanwege het gebrek aan een dergelijke multiplayer functie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  18.

  0   1

  Anno


  Anno 2070 is een stedenbouwsimulatie- en real-time strategyspel, ontwikkeld door Related Designs en Ubisoft Blue Byte en uitgegeven door Ubisoft. Het spel werd gelanceerd op 17 november 2011. Het is het vervolg op Anno 1404 en het vijfde deel uit de Anno serie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  19.

  0   1

  Anno


  Let op: Spelling van 1858 (spr. uit Anjo), is bij de Spanjaarden hetzelfde, als bij de Italianen Cicisbeo
  anoniem op 2016-02-17

  20.

  1   3

  Anno


  Anno is een Nederlandse jongensnaam en betekent "Afgeleid van namen met de Germaanse stamvorm arn met als betekenis arend".
  De naam stamt af van Ane.
  Bron: betekenis-babynamen.nl

  21.

  0   2

  anno


  Groningse en Drentse vorm van Ane.
  Bron: babynamen.nl

  22.

  0   2

  Anno


  in het jaar.
  Bron: margret.nl


  Betekenis van anno toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Annmarie Annoeska >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen