Betekenis ananas

Wat betekent ananas? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord ananas. Je kunt ook zelf een definitie van ananas toevoegen.

1.

0   0

ananas


zelfstandig naamwoord - tropische gele vrucht met geschubde bruine buitenkant
Voorbeeld: we eten ananas met slagroom toe
Bron: www.muiswerk.nl

2.

0   0

ananas


 • ( fruit ) Ananas sativus , een vrucht van de ananasplant In de groentewinkel worden sinds kort ook ananassen verkocht.
 • ( plantkunde ) een uit Zuid-Amerika afkomstige plant van de soort Ananas sativus
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
 • ( plantkunde ) , ( fruit ) ananas
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
 • ( fruit ) ananas
 • ( plantkunde ) ananas , ananasplant
 • ( fruit ) , ( plantkunde ) ananas
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 3.

  0   0

  Ananas


  Exotische vrucht. De vrucht heeft harde schubben aan de buitenzijde en geelkleurig vruchtvlees aan de binnenzijde. Het vruchtvlees is zeer sappig en zoetzuur. De ananas komt oorspronkelijk uit Paraguay.
  Bron: kip.be

  4.

  0   0

  Ananas


  De ananas (Ananas comosus) is een tropische plant, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. De plant behoort tot het geslacht Ananas uit de bromeliafamilie. Ananas is een woord uit het Tupi, de taal van de Tupi-indianen en betekent uitmuntende vrucht. De Spanjaarden noemden de vrucht piña, naar de dennenappel (cono de pino). Een ander soort ananas is abacaxi (een ananas met een doorn in de bladeren). De ananas is een grote samengestelde vrucht en ontstaat uit vele kleine besjes die samengroeien. De ananas kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden, heeft bovenop een rozet van bladeren en is cilindrisch tot kegelvormig. De kleur van de schil is groenachtig tot bruinachtig, het vruchtvlees is lichtgeel tot geel en de smaak is zoet tot zoetzuur. De grootte, de vorm, de smaak en de kleur zijn zeer verschillend afhankelijk van de variëteit. Door de lage pH kan de ananas worden gecatalogeerd onder de zure fruitsoorten. De ananas is rijk aan vitaminen zoals: bètacaroteen, vitamine E en mineralen zoals: kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium. Vanwege de vruchten werd de ananas door de mens al snel ook op andere plaatsen aangeplant. Ten tijde van Christoffel Columbus groeide de plant in heel Zuid- en Midden-Amerika en in het Caraïbisch gebied. De Spanjaarden introduceerden de ananas in de Filipijnen, Hawaï en Guam. In Europa werd de vrucht in 1720 voor het eerst met succes gekweekt in broeikassen. De ananas werd zo populair als een exotische vrucht dat het beeld van de ananas snel werd ingepast in de Europese kunst en beeldhouwkunst. De wereldproductie wordt nu gedomineerd door Zuidoost-Azië, met name Thailand en de Filipijnen. De natuurlijke (of meest voorkomende) bestuiver van de ananas is de kolibrie. Door bestuiving ontstaan zaden, maar omdat de aanwezigheid van zaden een negatief effect heeft op de kwaliteit van het fruit is in Hawaï, waar ananas op grote schaal wordt gekweekt, de invoer van kolibries verboden. Zoals bij alle bromelia's kan de bloei van de ananas kunstmatig worden opgewekt door middel van etheen. Het vroeg oogsten van de hoofdvrucht zorgt voor een tweede oogst van kleinere vruchten. Na te zijn geoogst rijpt de ananas niet meer. Daarom wordt het vruchtvlees vaak ingeblikt. Tekenen dat een ananas rijp is: Middelste bladeren bovenop makkelijk los te trekken. Sterke ananasgeur (ethylacetaat). Stevig, veerkrachtig vruchtvlees. De ananas heeft glanzende "ogen". De tijdens het schoonmaken van de ananas verwijderde bovenkant kan opnieuw in de bodem worden geplant. Op dezelfde wijze waarop een aardappel of ui groeit uit een uitsnede zal dan een nieuwe plant groeien.
  Bron: nl.wikipedia.org

  5.

  0   0

  Ananas


  Huis van sponsbob Ananas is een geslacht uit de bromeliafamilie (Bromeliaceae), alwaar het wordt ondergebracht in de onderfamilie Bromelioideae. De best bekende soort is de ananas (Ananas comosus), een belangrijke fruitplant. Daarnaast worden andere soorten gecultiveerd als sierplanten vanwege hun decoratieve bladeren en vruchten. De ananas-soorten zijn terrestrische, overblijvende, kruidachtige planten. De stugge bladeren groeien in grote rozetten, waarvan de diameter 2 meter kan bereiken. De bladeren zijn lang en lancetvormig met een getande of gladde rand; ze kunnen 80 cm lang worden. De bloeiwijze groeit in het hart van het rozet op een korte, stevige stengel: de bloemen staan dicht opeen in een compacte kop. De samengestelde vrucht wordt bekroond door een rozet van bladeren. Dit geslacht komt van nature voor in Zuid-Amerika; het is in de Caraïben geïntroduceerd door de Carib-indianen. In 1493 zag Columbus als eerste Europeaan planten van dit geslacht in Guadeloupe. Via Europa werd het verspreid naar de Pacifische Eilanden door de Spanjaarden en de Engelsen. Commerciële ananasplantages werden gevestigd in Hawaï, de Filipijnen, Zuidoost-Azië, Florida en Cuba. De ananas is een van 's werelds populairste tropische fruitsoorten. De naam ananas komt van het woord ananá, naná, nanas uit het Tupi-Guaraní en betekent fruit met sterke geur. Een andere soort ananas is abacaxi'(een ananas met doorn in de bladeren). De ananas bevat het enzym bromelaïne, dit is een stof die vaak gebruikt wordt voor het malser maken van vlees. Dit enzym is aanwezig in alle delen van de plant, maar de steel is de belangrijkste commerciële bron, waarschijnlijk omdat deze direct beschikbaar is na de oogst van het fruit. Ananassen hebben een lange traditie als medicinale plant onder de inwoners van Zuid- en Midden-Amerika.
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  0   0

  ananas


  grote, kegelvormige vrucht van de tropische ananasplant met een harde, geschubde, geelgroene tot oranjebruine schil, aan de bovenkant een bundel bladen met scherpe punten en binnenin geel en sappig vruchtvlees, dat aangenaam smaakt en ruikt
  Bron: anw.inl.nl


  Betekenis van ananas toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Anana ananassen >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen