Betekenis analoog

Wat betekent analoog? Hieronder vind je 20 betekenissen van het woord analoog. Je kunt ook zelf een definitie van analoog toevoegen.

1.

8   2

Analoog


Analoog is de aanduiding voor een bepaald type signaal en de daarmee samenhangende technologie. Daarbij is een analoog signaal een signaal dat in principe traploos waarden kan aannemen in een continuĆ¼m. Praktisch zijn de waarden van een analoog signaal ook beperkt tot een eindig aantal. Analoog staat in tegenstelling tot digitaal, waarbij principi [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2.

5   1

Analoog


Geluidsregistratie/weergave in de vorm van een elektrische signaal met oneindig veel waarden dat direct hoorbaar gemaakt kan worden. Dit in tegenstelling tot digitaal, waarbij het signaal met digitale cijfers wordt uitgedrukt en pas hoorbaar gemaakt kan worden na omzetting met een digitaal naar analoog converter.
Bron: muzikantenforum.eu

3.

5   1

Analoog


Standaarduitvoer van een PC met een HD15-connector
Bron: sony.be

4.

7   5

analoog


Analoog is een techniek waarbij de sterkte van het signaal evenredig loopt met het bronsignaal. Dit is de voorloper van de digitale overdracht.
 katrien op 2011-09-14

5.

4   3

analoog


Continue gegevens in de vorm van fysische grootheden (bvb. geluidstrillingen). Tussen twee waarden ligt een oneindig aantal andere waarden. Tegengestelde van digitaal.
Bron: 4umi.com

6.

3   2

Analoog


Gebaseerd op continue waarden, waarbij tussen twee waarden oneindig veel andere waarden zitten. Analoog staat tegenover digitaal, waarbij slechts twee waarden mogelijk zijn. In datacommunicatie via normale telefoonlijnen worden gegevens analoog verzonden en vervolgens in de modem omgezet in digitale gegevens.
anoniem op 2016-02-17

7.

2   2

Analoog


(Engels: Analogous) overeenkomend met
Bron: ziekenhuis.nl

8.

2   2

Analoog


techniek waarbij de signaalsterkte gelijk opgaat met het bronsignaal, in tegenstelling tot digitaal
Bron: ming-automatisering.nl

9.

1   1

Analoog


techniek waarbij de signaalsterkte gelijk opgaat met het bronsignaal, in tegenstelling tot digitaal, waarbij elke signaalsterkte omgezet wordt naar een reeks enen en nullen (een getal)
Bron: icer.nl

10.

2   2

Analoog


De gegevens verwerkend en representerend in de vorm van fysische grootheden, tgov. Digitaal: analoge rekenmachine, niet met getallen werkend; analoge computer, die met continue gegevens werkt, waarbij tussen elke twee waarden een oneindig aantal waarden mogelijk is.
Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

11.

2   2

Analoog


Signaal overdracht waarbij de over te dragen grootheid (bijv. geluidsdruk) voorgesteld wordt door een elektrische spanning van overeenkomstige grootte. Het signaal kan in principe elke waarde aannemen binnen een bepaald bereik, en al deze waardes hebben ook betekenis, m.u.v. de ruis die overal meer of minder aanwezig is.
Bron: breem.nl

12.

2   2

Analoog


Zie: Digitaal
Bron: cjsm.vlaanderen.be

13.

2   2

Analoog


Gegevens voorstellend in continue, vloeiende vorm. Tussen 2 analoge gegevens is een onbeperkt aantal waarden mogelijk.
Bron: weethet.nl

14.

3   3

Analoog


Bij analoge video en audio worden golven magnetische patronen uitgezonden, die worden geïnterpreteerd als video en audio en voor weergave op een magnetische band kunnen worden gezet.
Bron: pinnaclesys.com

15.

1   1

analoog


Vroeger moest je kiezen of je analoog of digitaal wilde inbellen naar het Internet. Binnenkort gaan we ons ook nog afvragen of we via het TV kabelnetwerk willen bellen. Het normale telefoon netwerk is een analoog netwerk. Een ISDN lijn werkt digitaal. @ - apestaartje - at
Bron: be-wired.nl

16.

1   1

Analoog


Continu veranderende informatiestroom.
Bron: vkvonline.nl

17.

2   3

analoog


bijvoeglijk naamwoord - gelijk aan
Voorbeeld: de film is [..]
Bron: www.muiswerk.nl

18.

1   2

analoog


 • overeenkomend met De werking van dit medicijn is dus volledig analoog aan de werking van de duurdere variant. Het probleem van de ouderenhuisvestiging wordt gekoppeld aan het analoge probleem van jongeren, starters op de woningmarkt. Een analoog verhaal komt naar voren uit studies van het Y-chromosoom. [2]
 • ( techniek ) tegenov [..]
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 19.

  2   3

  Analoog


  (Engels: Analogous) overeenkomend met
  Bron: gezondheidsplein.nl

  20.

  1   2

  Analoog


  Geluidsregistratie/weergave in de vorm van een elektrische signaal met oneindig veel waarden dat direct hoorbaar gemaakt kan worden. Dit in tegenstelling tot digitaal, waarbij het signaal met digitale cijfers wordt uitgedrukt en pas hoorbaar gemaakt kan worden na omzetting met een digitaal naar an...
  anoniem op 2016-02-17


  Betekenis van analoog toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << analogie Analu >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen