Betekenis altruïsme

Wat betekent altruïsme? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord altruïsme. Je kunt ook zelf een definitie van altruïsme toevoegen.

1.

44   5

altruïsme


Altruïsme is onzelfzuchtigheid, wanneer je alles in het belang van anderen doet. Iemand die altruïstisch handelt, stelt zijn eigenbelang achter op dat van de mensen rond hem.
 katrien op 2011-09-03

2.

15   2

altruïsme


onbaatzuchtigheid
Bron: collegenet.nl

3.

16   6

altruïsme


Met respect voor het eigen zelf het voordeel van mijn inspanningen onvoorwaardelijk ten goede laten zijn van de ander.
willy van vuuren op 2013-03-15

4.

11   2

altruïsme


Een mooie term voor onbaatzuchtig handelen
Bron: volkabulaire.nl

5.

10   4

Altruïsme


Onbaatzuchtigheid. Door Anna Freud (1936) beschreven afweermechanisme. Zij spreekt van participerende identificatie. Zie ook Freud (1915b; 6: 456). Door een combinatie van projectie en identificatie kunnen verboden verlangens via anderen worden bevredigd. De voorbeelden zijn legio: geen geld kunnen uitgeven voor zichzelf, maar wel voor anderen; de vrouw die in plaats van zich als concurrente op te stellen de liefdesrelatie van een andere vrouw gaat bevorderen; de persoon die buitengewoon boos wordt op een moeder die iets weigert aan haar kind, omdat hij/zij zich identificeert met dat kind et cetera. In de hulpverlening kan dit type altruF;sme leiden tot furor therapeuticus.
Bron: psychoanalytischwoordenboek.nl

6.

7   2

Altruïsme


Altruïsme of onbaatzuchtigheid is een handeling, een gewoonte of een ethische doctrine. Het woord is voor het eerst gevormd in 1851 door de filosoof Auguste Comte (1798 - 1857), afgeleid van het Latijnse woord "alter" (een ander) in de betekenis van onbaatzuchtig in tegenstelling tot het veel oudere woord egoïsme.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

9   4

altruïsme


Je bent in je geest niet alleen en stelt de belangen van anderen boven je eigen belang
 Frederik Romkens op 2015-02-05

8.

2   0

altruïsme


Het bewust zijn van de wereld om je heen en zodoende hulpvaardigheid voor anderen voelen i.p.v. eigenbelang.
 Bettina op 2017-02-05

9.

5   8

altruïsme


Iedereen tevreden stellen,, zolang de ander maar tevreden is , zal de rust in de gever in zovere tevreden zijn,, wetende en voelende dit niet de weg is , voor zelfrespekt ,,maar desondanks toch kiest voor de ander , ook al geeft dit een zwaar gevoel van onmacht ..
 Mieneke  op 2016-02-28

10.

13   18

altruïsme


Je zelf weg cijveren
 jeannette op 2014-03-23

11.

7   16

Altruïsme


Ayn Rand: Altruïsme betekent dat de mens geen recht heeft om te bestaan voor zichzelf, dat dienst voor anderen de enige rechtvaardiging is van zijn bestaan en dat zelf-opoffering zijn hoogste morele plicht, deugd en waarde is. Dit heeft niets te maken met vriendelijkheid, goodwill, respect, weldadigheid. Niet het geven van een aalmoes aan een bedelaar is essentieel. Essentieel is of je zelf wel of niet het recht hebt om te bestaan zonder hem die aalmoes te geven.
Bron: vrijspreker.nl


Betekenis van altruïsme toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< altviool Algemene Periodieke Keuring >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen