Betekenis allochtonen

Wat betekent allochtonen? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord allochtonen. Je kunt ook zelf een definitie van allochtonen toevoegen.

1.

0   0

allochtonen


personen die in Nederland woonachtig zijn en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren hoort tot de tweede generatie. In het algemeen spraakgebruik wordt het begrip beperkt tot niet-westerse allochtonen
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

2.

0   0

allochtonen


Allochtonen zijn mensen of hun nakomelingen die niet uit de plaats of het land, waar zij wonen, afkomstig zijn. Voor de Tweede Wereldoorlog kwamen er veel Italianen, Spanjaarden, Belgen en Polen naar de Regio Nord-Pas de Calais. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er veel mensen uit de voormalige Franse kolonien, zoals Vietnam, Laos en Cambodja in Azie en uit Algerije, Kameroen en Senegal uit Afrika. Ze wonen vaak in oude wijken gescheiden van de andere bevolkingsgroepen. Uit deze situatie kunnen zich getto's ontwikkelen. De allochtonen hebben een lage positie in de maatschappij, door werkloosheid, lage inkomens en slecht opleidingsniveau. Positie problematisch: 1. zondebok functie (Front National). 2. tweede generatie-problematiek. 3. botsing normen en waarden. 4. laag opleidingsniveau. Een verder kenmerk is het hoge geboortencijfer onder de allochtonen.
Bron: www.digischool.nl

3.

0   0

Allochtonen


Mensen die ergens wonen waar ze niet geboren zijn.
Bron: www.digischool.nl

4.

0   0

Allochtonen


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Bron: woordenboer.nl   NSFW / 18+

5.

0   0

Allochtonen


inwoner van een land waarvan tenminste 1 ouder in het buitenland geboren is, of die zelf in het buitenland geboren is (Prins Claus, Maxima).
Bron: collegenet.nl

6.

0   0

Allochtonen


  Iemand die in het buiteland geboren is of waarvan minstens één van de ouders in het buiteland geboren is
Bron: scholieren.com

7.

0   0

Allochtonen


mensen die oorspronkelijk uit een ander land komen.
Bron: scholieren.com

8.

0   0

Allochtonen


CSB ~ allochtonen zijn personen van wie tenminste een van de ouders in het buitenland is geboren. Luijsterburg ~ Een allochtoon is iemand die zich op grond van ras of andere duidelijk zichtbare kenmerken onderscheidt van de oorspronkelijke inwoners van een land. WWR ~ Je bent een allochtoon als je voldoet aan de volgende eisen: -eerste generatie (nieuwkomers) – tweede generatie (nakomelingen van de nieuwkomers) – derde generatie, als die zich nog wenst te identificeren met de cultuur van het land van herkomst van hun grootouders.
Bron: scholieren.com

9.

0   0

allochtonen


mensen die uit een ander land afkomstig zijn
Bron: blaucapel.nl

10.

0   0

Allochtonen


Mensen uit een ander land
Bron: scholieren.com

11.

0   1

allochtonen


meervoud van het zelfstandig naamwoord allochtoon
Bron: nl.wiktionary.org

Betekenis van allochtonen toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< allochirie Allochtonencriminaliteit >>