Betekenis alf

Wat betekent alf? Hieronder vind je 13 betekenissen van het woord alf. Je kunt ook zelf een definitie van alf toevoegen.

1.

1   0

ALF


(Auto Lease Factuur) Protocol waarin vastgelegd is waaraan de elektronische factuur, die een leasemaatschappij aan een klant verstuurt, moet voldoen.
Bron: terbergleasing.nl

2.

0   0

Alf


Alf is een Zweedse jongensnaam en betekent "spookachtig wezen".
De naam stamt af van Aelfraed.
Bron: betekenis-babynamen.nl

3.

0   0

alf


jongensnaam Betekenis: Germaanse naamstam met de betekenis `natuurgeest, elf'. Germaans *albha, albhi-; Oudhoogduits en Middelhoogduits alp, Nieuwhoogduits Alp `spookachtig wezen'; Middelnederlands alf, elf; Oudsaksisch alf; Angelsaksisch ælf; Oudnoors álfr. Oorspr. de benaming van de mythische natuurgeesteNoord- Ze waren verdeeld in goede en kwade geesteNoord- In de Scand. landen werden ze bij de huiselijke haard als een soort beschermgeesten vereerd, bij ons bleven ze in het volksgeloof voornamelijk bekend in ongunstige ziNoord- Het woord alf kan in verband staan met de Indogermannelijk wortel *albh `schijnen, wit zijn' (terug te vinden in de naam De Alpen).
Bron: meertens.knaw.nl

4.

0   0

Alf


jongensnaam Betekenis: Fries naam Alf is óf te vergelijken met Oudnoors álfr `een bovenaards, niet goddelijk wezen' (zie alf-), óf het is een variant van Alef, Alof.
Bron: meertens.knaw.nl

5.

0   0

Alf


Engelse jongensnaam. Betekenis: Elf raadsman
Bron: allebabynamen.nl

6.

0   0

Alf


Origin: Sweden
Meaning: wise
Bron: baby-names-and-stuff.com

7.

0   0

Alf


Its source is Aelfraed, an Ancient Germanic name meaning "Elf counsel."
Bron: babynamer.com

8.

0   0

Alf


Origin: English
Gender: Male
Meaning: Noble Peace
Bron: babynames.com

9.

0   0

alf


elf
Bron: nl.wiktionary.org

10.

0   0

Alf


Alf is een Amerikaanse televisiekomedieserie die liep van 1986 tot 1990 en is bedacht door Paul Fusco. De serie bestond uit 102 afleveringen en een televisiefilm. De serie was een groot succes in Amerika en daarna een nog groter succes in veel Europese landen zoals Polen en Duitsland. In Duitsland was de serie zelfs zo populair dat de voor tv gemaakte film daar in de bioscopen werd vertoond onder de titel Alf der Film. In Nederland is de serie uitgezonden door de TROS, RTL5 en Veronica. Alle vier de seizoenen zijn in 2009/2010 in Nederland op dvd uitgebracht.
Bron: nl.wikipedia.org

11.

0   0

Alf


Een alf (meervoud alven) is naar oud-Germaanse en oud-Noorse opvatting een geest in lucht, het water of waar dan ook in de natuur. Een alf (Oudnoors álfar (nominatief enkelvoud: álfr) betekent elf) is in de Noorse mythologie een van de vruchtbare natuurgeesten of natuurkrachten, die al aan het werk waren voor er nog maar goden ontstonden. Zij werken dus mee aan de opbouw, het in stand houden, maar ook de afbraak, van de werelden. Het waren bijvoorbeeld de alven die zorgden dat het levenssap van Ymir, de allereerste oerreus, bij de schepping werd omgezet tot stromen en zeeën. Hoewel het concept in de bekende bronnen van de Edda nergens duidelijk wordt bepaald, komen alven in het algemeen naar voor als mooie vermenselijkte natuurwezens, de verpersoonlijking van vruchtbaarheid.
Bron: nl.wikipedia.org

12.

0   0

Alf


[kanaal] Elf, ziel.
Bron: theosofie.net

13.

0   2

alf


Alien life form
anoniem op 2013-12-09


Betekenis van alf toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Aleydis alfabet >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen