Betekenis albatros

Wat betekent albatros? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord albatros. Je kunt ook zelf een definitie van albatros toevoegen.

1.

1   2

albatros


Een v.d. grootste soorte seevoëls (Diomedia exultans), stormvoël.

Dit is wat wonderbaarlik aan die Albatros is: Dat hy in die ergste storms ter see kan vlieg.
Viljee op 2013-10-11

2.

0   2

albatros


( dierkunde ) een grote zeevogel met lange vleugels Veel mensen vinden de albatros een mooie vogel.
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   2

Albatros


Een albatros is een term uit de golfsport. Een albatros betekent dat een golfer drie slagen minder nodig heeft dan gemiddeld (par) op een hole. De kortste hole waar een albatros geslagen kan worden is een par 4 hole. Een speler slaat dan een hole-in-one terwijl een gemiddelde professionele speler er vier slagen over doet. De albatros wordt het meeste geslagen op een par 5 hole, waar de speler dan twee slagen over doet. Een albatros is een zeldzame slag waarvan de meeste professionele spelers er niet één maken in hun carrière. Robert-Jan Derksen, Joost Steenkamer en Joost Luiten sloegen allen ooit een albatros.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   3

Albatros


Albatros was een Frans automerk. Het bedrijf uit Parijs bouwde tussen 1906 en 1912 auto's. De auto's waren van het type driewieler en cyclecar.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   2

Albatros


Albatros was een Brits automerk uit Croft. Het is opgericht door H.T.W. Manwaring in 1922. Het merk maakte twee modellen, de 1094 cc acht en de 1247 cc tien pk, welke beide Coventry-Climax-motoren waren. De tien pk werd in twee types aangeboden. Het Utility model had geen differentieel en elektrische starter en enkel in één carrosserievariant, een open tweezitter. De Special Touring had deze voorzieningen wel en had onder meer een gesloten sedan als carrosserievariant. Prijzen varieerden van 190 pond tot 275 pond. In 1923 werd de tien pk vergezeld door een iets kleinere acht pk model met een tweezitscarrosserie of een sportmodel. In 1924 ging het bedrijf, ondanks de presentatie van een nieuw model, failliet. Er zijn waarschijnlijk slechts exemplaren overgebleven.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   2

Albatros


De Albatros is een boordcomputer en communicatiesysteem waarmee de bussen van vervoersmaatschappij Arriva zijn uitgerust. Het systeem werd ontwikkeld door Prodata, samen met Arriva-technici. Integratie van het systeem in de verschillende bustypen is uitgevoerd door de firma Eekels Elektrotechniek onder regie van Arriva. Albatros biedt verschillende mogelijkheden voor zowel de reiziger als de chauffeur: De chauffeurs kunnen de boordcomputer bedienen door middel van een circa 7″-aanraakscherm op het dashboard. Op dit scherm is voor de chauffeur allerlei informatie te zien, zoals welke haltes moeten worden aangedaan en wat de eventuele vertragingstijd is. In veel bussen worden ook één of meer 17″-tft-schermen gemonteerd, waarop reizigersinformatie getoond kan worden (infotainment). Dit is meestal gecombineerd met een systeem van automatische halteafroep (Loes). Via het Albatros-systeem kunnen buschauffeurs wel contact krijgen met de centrale, maar niet met elkaar. Onderling contact is belangrijk voor de chauffeurs, bijvoorbeeld om elkaar op de hoogte te houden van vertraging en overstappers. Om die reden is in de Arriva-bussen naast Albatros ook een mobilofoon geïnstalleerd (Kort Verkeer, Motorola) Het communicatiesysteem dat vervoersmaatschappij Veolia gebruikt komt overeen met dat van Albatros. Dit systeem maakt ook gebruik van de hard- en software van Prodata.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   2

Albatros


Het S.S. Albatros is een schip in de Bommelsaga, geschreven en getekend door Marten Toonder. Het schip komt voor het eerst voor in het verhaal Het verdwijneiland uit 1941. De Albatros is het trouwe schip van kapitein Wal Rus. Samen met de gezagvoerder komt het al vroeg in de reeks voor. In het begin is het schip vooral een dankbaar toneel van de avonturen die Tom Poes, al dan niet met heer Ollie, wil beleven. Later doet het vooral dienst voor de op doktersadvies voorgeschreven zeereisjes van heer Ollie, maar dat alleen tegen ruime betaling. De Albatros is immers "een eerlijk vrachtschip en geen overgehaalde passagiersboot, meneer", aldus de gezagvoerder. De Albatros komt regelmatig in zwaar weer terecht en vergaat al snel in Het geheim van het noorderlicht, waarna in De Chinese waaier uit 1944 een nieuwe Albatros wordt geïntroduceerd. In latere verhalen blijkt markies de Canteclaer (meneer Kantenklerk, volgens de kapitein) de eigenaar van het schip te zijn. Wanneer het trouwe schip in het laatste verhaal, Het einde van eindeloos, gesloopt dreigt te worden, besluit heer Ollie het van de markies te kopen, zodat hij er met Doddeltje mee op huwelijksreis kan.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   2

Albatros


Albatros, m. (-sen), stormvogel.
Bron: dbnl.org

9.

0   2

albatros


grote, meeuwachtige zeevogel met een haaksnavel en krachtige, lange vleugels die vaak meevliegt met schepen
Bron: anw.inl.nl


Betekenis van albatros toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< alligator alibi >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen