Betekenis aforisme

Wat betekent aforisme? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord aforisme. Je kunt ook zelf een definitie van aforisme toevoegen.

1.

4   0

aforisme


Een aforisme is een bewezen stelling die nooit is gesteld
P funcke op 2014-09-14

2.

3   0

aforisme


Sprankelheid, pittigheid en zeggingskracht vormen de schoonheid van een aforisme. De formulering is van het grootste belang, dus taal en stijl. Het is een uiterst gecomprimeerde inhoud - idee, observatie
Mauritz.A.Noppe op 2016-10-04

3.

3   2

Aforisme


Een aforisme is een korte, bondige uitspraak, vaak niet meer dan een regel lang. Aforismen zijn vaak grappig, paradoxaal en/of absurd en bevatten vaak een boodschap van wijsheid. Beroemde klassieke auteurs van aforismen zijn François de La Rochefoucauld, Georg Christoph Lichtenberg en Nicolas Chamfort. Ook twintigste-eeuwse auteurs als Franz Kafka en Karl Kraus hebben het genre beoefend. Voorbeelden: Een wat langere uitspraak, vaak in dichtvorm, wordt epigram genoemd. In de filosofie worden aforismen vaak gebruikt. Bekende voorbeelden zijn de Tractatus van Ludwig Wittgenstein en verschillende boeken van Friedrich Nietzsche. In de aforistische filosofie wordt de scheidslijn tussen filosofie en poëzie wazig, omdat hierin iedere bewijsvoering ontbreekt. Bekende bundels met aforismen:
Bron: nl.wikipedia.org

4.

3   3

aforisme


( letterkunde ) korte spreuk met een kernachtige boodschap
Bron: nl.wiktionary.org

5.

0   1

aforisme


korte, pittige spreuk
Bron: collegenet.nl


Betekenis van aforisme toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Afonso AFP >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen