Betekenis actieradius

Wat betekent actieradius? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord actieradius. Je kunt ook zelf een definitie van actieradius toevoegen.

1.

11   1

actieradius


de afstand die iets af kan leggen
Bron: nl.wiktionary.org

2.

3   2

Actieradius


Ofwel het bereik van de stofzuiger. De maximale lengte tussen het stopcontact en de zuigmond.
Bron: elektro.be

3.

4   3

Actieradius


De actieradius is de afstand die een voertuig kan afleggen zonder tussentijds van buitenaf energie aan het voertuig toe te voegen (dus meestal: zonder te tanken). Een Boeing 747 heeft een actieradius (in de luchtvaart spreekt men eerder van "vliegbereik") van ongeveer 13.450 km (afhankelijk van de versie). Dat betekent dat een 747 die afstand kan vliegen zonder te landen. Een benzineauto met een benzinetank van 40 liter en een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 15 heeft een actieradius van 600 km. De meeste elektrische auto's hebben een actieradius van ongeveer 150 kilometer; daarna is de accu (of: zijn de accu's) leeg. Doordat het opladen van een accu relatief veel tijd kost, beperkt de actieradius van een elektrische auto in hoge mate de maximale afstand die je in een dag kunt afleggen: even tanken en weer verder rijden is er niet bij. De Amerikaanse autofabrikant General Motors heeft in 2011 een elektrische wagen op de markt gebracht, de Chevrolet Volt, met een actieradius van 640 kilometer. Hierbij wordt de accu zodra dat nodig is bijgeladen met behulp van een benzinemotor. Zou dat niet gebeuren dan was de actieradius van de Volt beperkt tot zo'n 60 kilometer. Ook voertuigen zonder motor hebben een actieradius. Bij de fiets is die afhankelijk van het uithoudingsvermogen en de conditie van de fietser.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   0

actieradius


Actieradius is de afstand die een voertuig, auto, vliegtuig kan afleggen en terugkeren naar het startpunt zonder te tanken.
Bereik is de afstand die kan worden afgelegd zonder te tanken. Bereik is dus twee maal zo groot als de actieradius.
Piet Bakx op 2017-03-30

5.

3   4

Actieradius


het aantal kilometers dat u met de elektrische fiets kunt afleggen op een volle accu, zonder op te laden. De actieradius wordt bepaald door diverse factoren zoals de gewenste trapondersteuning (hoe meer trapondersteuning, hoe korter de actieradius zal zijn), weeromstandigheden tot het totaalgewicht dat de elektrische fiets moet voortbewegen.
Bron: ebike-kit.nl


Betekenis van actieradius toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< academica academici >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen