Betekenis achterban

Wat betekent achterban? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord achterban. Je kunt ook zelf een definitie van achterban toevoegen.

1.

2   2

achterban


zelfstandig naamwoord - mensen die een beweging steunen, zonder zelf actief mee te doen
Voorbeeld: het bestuur van die partij moet beter naar de achterban luisteren
Bron: www.muiswerk.nl

2.

0   2

Achterban


Leden van een partij of vakbond
Bron: scholieren.com

3.

0   2

achterban


leden van een partij of vakbond
Bron: scholieren.com

4.

0   3

achterban


de grote groep van mensen die een organisatie niet leiden of besturen maar wel steunen De groepering kan bogen op een grote achterban . De woordvoerder van de actiegroep heeft zijn achterban opgeroepen geen onbezonnen acties te beginnen.
Bron: nl.wiktionary.org

5.

0   3

Achterban


De mensen die een politieke partij steunen. De achterban bestaat uit leden van een partij, donateurs, sympathisanten en mensen die graag een helpende hand willen uitsteken voor deze partij. De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie heeft een grote vriendenkring. Deze mensen, die dus ook behoren tot de achterban, zijn geen lid van de ChristenUnie maar staan wel positief tegenover de ChristenUnie Tweede Kamerfractie en geven daarmee hun steun. Ook de ChristenUnie Leiden heeft naast leden en donateurs mensen die de ChristenUnie Leiden een warm hart toedragen. Positief punt van het lid worden van de ChristenUnie is dat men veel meer informatie krijgt en invloed uit kan oefenen op ledenvergaderingen. Sympathisant worden van de ChristenUnie Leiden kan geheel vrijblijvend en kosteloos door een mailtje te sturen naar sympathisant@leiden.christenunie.nl. Daarbij wordt u geïnformeerd over interessante informatie van de fractie, belangrijke lokale gebeurtenissen van de partij en interessante ontwikkelingen.
Bron: leiden.christenunie.nl


Betekenis van achterban toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< achterbaks achterstallig >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen