Betekenis abc

Wat betekent abc? Hieronder vind je 21 betekenissen van het woord abc. Je kunt ook zelf een definitie van abc toevoegen.

1.

0   0

abc


ABC kan staan voor de American Broadcast Company of voor het alfabet. Het abc als alfabet leren kinderen in het eerste jaar van de lagere school.
 katrien op 2011-09-01

2.

0   0

ABC


De afkorting "ABC" betekent "American Broadcasting Company".
anoniem op 2009-12-06

3.

0   0

ABC


De afkorting "ABC" betekent "Automobile Blanc Cardon".
anoniem op 2009-12-06

4.

0   0

abc


 • het alfabet Ken jij het abc al uit je hoofd?
 • ( Hooglimburgs ) alfabet .
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  0   0

  ABC


  Atanasoff Berry Computer Eerste volledig elektronische computer ontwikkeld in 1942 door Professor John Atanasoff van het Iowas Stata College, geholpen zijn postdoctorale student Clifford Berry. De ABC gebruikte ponskaarten en vacuumbuizen.
  Bron: 4umi.com

  6.

  0   0

  ABC


  Activity Based Costing
  Bron: 4umi.com

  7.

  0   0

  ABC


  Elektronisch systeem dat bewegingen in de carrosserie regelt. Het compenseert rollen en duiken ten gevolge van accelereren, remmen en het scherp insturen van bochten.
  Bron: fleetcoach.nl

  8.

  0   0

  ABC


  Afkorting van 'Automatic Bias Control', een systeem waarmee men de instelspanning van een transistor automatisch opwekt als gevolg van de speciale aard van de schakeling. Wordt vaak toegepast bij het instellen van FET-trappen.
  Bron: vego.nl

  9.

  0   0

  ABC


  ABC kan verwijzen naar:
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  0   0

  ABC


  ABC Motors Ltd (All British (Engine) Company) was een Engelse fabrikant van vliegtuigmotoren, motorfietsen, auto's en één vliegtuig. De bedrijfsnamen waren All British (Engine) Company, Hersham, Surrey, later ABC Motors Ltd., Walton-on-Thames, Surrey, A.B.C. Motors (1920) Ltd., Walton-on-Thames, Surrey en The Sopwith Aviation & Engineering Co. Ltd., Kingston upon Thames, Surrey en ABC Road Motors Ltd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  0   0

  ABC


  ABC is een Brits historisch merk van motorfietsen. De bedrijfsnaam was: A.B.C. Cycle Co., J. Barwell, Aston, Birmingham. Dit was een fietsfabriek die geen banden had met de All British Engine Company. De fabriek in Birmingham bouwde vanaf 1920 eenvoudige motorfietsen met 269- en later 247cc0Villiers-motoren. De productie eindigde in 1924. Voor andere merken met de naam ABC: ABC (Berlijn) -ABC (Walton-on-Thames) -ABC (Parijs)
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  0   0

  ABC


  ABC is een historisch Duits motorfietsmerk. Van 1922 tot 1925 werden er onder de merknaam ABC 149cc-tweetakt-motorfietsen gemaakt door A.B.C. Werk GmbH in Berlijn. In de periode 1922 tot 1925 ontstonden en verdwenen in Duitsland vele tientallen kleine motorfietsmerken. Veelal waren dit bedrijfjes die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog bezig hadden gehouden met allerlei producten voor de oorlogsindustrie, en onder dwang van de ontwapeningsparagraaf van het Verdrag van Versailles hun bestaan probeerden te verlengen met andere producten, zoals motorfietsen. Goede voorbeelden daarvan zijn de vliegtuigfabrikant BFW, die als BMW motorfietsen ging produceren, net als de fabrikant van ontstekers (Zünder) Zündapp. Het land verkeerde echter in een groeiende economische depressie door de herstelbetalingen na de oorlog. De "kleintjes" concurreerden elkaar van de markt, en hadden vaak slechts een kleine, kortstondige en regionale klantenkring. Er waren nog andere merken met de naam ABC: ABC (Aston) - ABC (Walton-on-Thames) - ABC (Parijs).
  Bron: nl.wikipedia.org

  13.

  0   0

  ABC


  ABC is een historisch Frans merk van motorfietsen. Het ontstond uit het Britse merk ABC Motors in Walton-on-Thames. In 1921 trok de Engelse regering haar steun aan ABC in Walton-on-Thames in. De bouw van de ABC Skootamota-scooter (eigenlijk een gemotoriseerde step) werd uitbesteed aan Gilbert Campling Ltd. op het eiland Wight. Sopwith, dat de ABC motorfietsen produceerde, kwam in moeilijkheden door garantieclaims van de klanten en de ABC-productie werd overgenomen door Gnome et Rhône in Parijs. Zo ontstond de Société Française des Moteurs A.B.C. In 1924 verdween de merknaam ABC ook in Frankrijk van het toneel toen deze machines Gnome et Rhône gingen heten. Voor andere merken met de naam ABC: ABC (Aston) - ABC (Berlijn) - ABC (Walton-on-Thames)
  Bron: nl.wikipedia.org

  14.

  0   0

  ABC


  ABC is een Engelse newwaveband uit Sheffield met zanger Martin Fry, die in de jaren 80 succesvol was.
  Bron: nl.wikipedia.org

  15.

  0   0

  ABC


  ABC is een Engelse newwaveband uit Sheffield met zanger Martin Fry, die in de jaren 80 succesvol was.
  Bron: nl.wikipedia.org

  16.

  0   0

  ABC


  ABC is een programmeertaal ontwikkeld door Lambert Meertens, Leo Geurts en Steven Pemberton op het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. ABC was bedoeld om Basic en Pascal te vervangen. De taal is vooral bekend geworden als de belangrijkste inspiratie voor de programmeertaal Python. Python is ontworpen door Guido van Rossum, die in het begin van de jaren tachtig deel uitmaakte van het team dat ABC bouwde. Voor ABC zijn zowel een compiler als een interpreter beschikbaar, in versies voor besturingssystemen als Unix, DOS, Atari, en Apple Macintosh. ABC is om verschillende redenen in de vergetelheid geraakt. Volgens van Rossum was het te vroeg voor een taal op zulk een hoog niveau. De onconventionele terminologie stelde beginners wel op hun gemak, maar stootte tegelijkertijd de meer ervaren programmeurs af. Bovendien was de taal niet flexibel genoeg om te kunnen samenwerken met zaken als een grafische interface of het bestandssysteem van de computer.
  Bron: nl.wikipedia.org

  17.

  0   0

  ABC


  ABC is een Spaans dagblad dat uitgegeven wordt in Madrid. Het is de oudste nog bestaande krant die in de hoofdstad wordt uitgegeven. Qua oplage is het de derde krant van het land. Het blad vereenzelvigt zich sterk met het conservatisme en het monarchisme, en volgt een uitgesproken rechtse lijn.
  Bron: nl.wikipedia.org

  18.

  0   0

  ABC


  1: Academisch biomedisch centrum Utrecht. 2: Arbeid, bezigheid en creatief. 3: Ademweg vrijhouden, beademen en cardiale massage.
  Bron: dehelianthus-haarlem.nl

  19.

  0   0

  ABC


  Afkorting van Activity Based Costing. Methode van kostprijscalculatie, waarbij de kosten van activiteiten worden verzameld per cost driver (= kostenveroorzaker) en vervolgens worden doorberekend (5).
  Bron: utn.nl

  20.

  0   0

  ABC


  US; consumenten/wijnmakers die uitsluitend hetzelfde drinken/maken: Anything But Chardonnay/Cabernet. Heeft wat weg van Henri Ford: We maken elke auto, als deze maar zwart is
  anoniem op 2016-02-17

  21.

  0   5

  abc


  ABC = American Born Chinese

  Word niet gebruikt in het Nederlands, maar wel in het Engels.


  Mijn vriend is een abc die in Taiwan woont.
   pim_nl op 2016-12-31


  Betekenis van abc toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Abby ABC-eilanden >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen