Betekenis aandeelhouders

Wat betekent aandeelhouders? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord aandeelhouders. Je kunt ook zelf een definitie van aandeelhouders toevoegen.

1.

1   0

aandeelhouders


(ondernemingsrecht) "medeëigenaren van een onderneming; personen die een aandeel in een bedrijf hebben. De ~ zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor hetgeen in naam van de vennootschap wordt verricht en hoeven niet boven hun aandelenwaarde in de verliezen van de onderneming te delen."
Bron: juridischwoordenboek.com

2.

1   0

Aandeelhouders


bezitter van een of meer aandelen van een BV en/of NV
Bron: scholieren.com

3.

1   0

Aandeelhouders


De aandelen van Nuon zijnĀ direct of indirect in handen van Nederlandse provincies en gemeenten. Deze worden aandeelhouders genoemd en zijn samen eigenaar van Nuon.
Bron: nuon.com

4.

1   0

Aandeelhouders


Met de aandelenoverdracht door het rijk zijn de aandeelhouders van Groningen Airport Eelde de verplichting aangegaan alle verliezen van de luchthaven tot 2015 af te dekken. Dit betekent dus dat het jaarlijkse tekort van € 1 miljoen van GAE door de aandeelhouders moet worden bijgepast. De aandeelhouders zijn: de Provinciale Staten van Groningen [..]
Bron: vole.nl

5.

1   0

aandeelhouders


(ondernemingsrecht) "medeƫigenaren van een onderneming; personen die een aandeel in een bedrijf hebben. De ~ zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor hetgeen in naam van de vennootschap wordt verricht en hoeven niet boven hun aandelenwaarde in de verliezen van de onderneming te delen."
Bron: uw-advocaat.eu

6.

1   1

aandeelhouders


meervoud van het zelfstandig naamwoord aandeelhouder
Bron: nl.wiktionary.org


Betekenis van aandeelhouders toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< aandeelhouder aandeelhoudersregister >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen