Betekenis Zichtrekening

Wat betekent Zichtrekening? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Zichtrekening. Je kunt ook zelf een definitie van Zichtrekening toevoegen.

1.

2   0

Zichtrekening


Standaardtaal in het hele taalgebied is bankrekening of kortweg rekening. Om een duidelijk onderscheid te maken met een spaar- of depositorekening komt ook lopende rekening voor. In de standaardtaal i [..]
Bron: taaladvies.net

2.

2   1

zichtrekening


(Belgiƫ) rekening waarop men geld kan plaatsen dat op elk ogenblik beschikbaar is
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   0

Zichtrekening


Met een zichtrekening kan de titularis of de volmachthouder op elk moment geld storten, opvragen of overschrijven. Dit kan gebeuren met cheques en overschrijvingen, maar het succes van meer moderne, veiligere en snellere elektronische betalingsmiddelen (Phone Banking, Self Service Banking, Net Banking enz.) gaat in stijgende lijn. Het geld dat op een zichtrekening wordt gestort, is onmiddellijk opeisbaar. Bovendien kunt u een zichtrekening in elke munteenheid van uw keuze hebben. Wanneer u bijvoorbeeld verwacht dat de dollar op zeer korte termijn tegenover de euro zal stijgen, kunt u dollars kopen en ze tijdelijk op een zichtrekening plaatsen.
anoniem (17 februari 2016)


Betekenis van Zichtrekening toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< zichtlijntransmissie zichzelf >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen