Betekenis VOF

Wat betekent VOF? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord VOF. Je kunt ook zelf een definitie van VOF toevoegen.

1.

1   1

VOF


Er is sprake van een V.O.F. als er: - twee of meer eigenaren zijn; - het vermogen door de eigenaren zelf is ingebracht; - de eigenaren volledig aansprakelijk zijn voor de schulden; - geen sprake is van een rechtspersoon. 'Geen 'rechtspersoon' betekent dat de natuurlijke persoon aansprakelijk is voor de schulden. Als de zaak failliet gaat moeten de oude eigenaren nog steeds de schulden aan de schuldeisers aflossen.
Bron: economische-begrippen.nl

2.

0   2

vof


Vof is de afkorting van vennootschap onder firma.
Bron: rsvz-inasti.fgov.be

3.

0   2

VOF


VOF betekent Vennootschap Onder Firma Een VOF is een eenvoudige manier waarop 2 (of meer) personen samen een onderneming kunnen oprichten. Bij een VOF is geen beperkte aansprakelijkheid: beslissingen worden dus voor elkaar genomen en ze zijn aansprakelijk voor elkaars bestuur. Een VOF kan opgericht worden door een echt persoon of door een rechtspersoon (deze richten soms een VOF voor een bepaald project). Voor de oprichting van een VOF is geen notaris nodig, enkel een inschrijving van de Kamer van Koophandel. Het is wel verstandig om wat zaken over winstverdeling e.d. vast te leggen. De vennoten betalen inkomstenbelasting over hun eigen winst. Iedere vennoot is zelfstandig ondernemer en heeft recht op aftrekposten en vrijstellingen (ondernemersaftrek, investeringsaftrek en fiscale oudedagsvoorziening).
Bron: wat-betekent.nl

4.

0   2

VOF


Vof is de afkorting van vennootschap onder firma. Een vof is een vennootschap waarbij onder een gemeenschappelijke naam een onderneming wordt gedreven. Een vof kan bij onderhandse akte worden opgericht. Een aandeel of belang in een vof is niet eenzijdig overdraagbaar. Wel zijn alle vennoten hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap. Het faillissement van de vof impliceert dus ook het faillissement van de vennoten. Vennoten van een vof zijn ook inkomstenbelasting ondernemers. De vennoten betalen inkomstenbelasting over hun aandeel in de winst uit onderneming van de vof.
Bron: scanuwonderneming.nu

5.

0   3

vof


De afkorting "vof" betekent "vennootschap onder firma".
anoniem op 2009-12-06


Betekenis van VOF toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< voetzool VOFR >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen