Betekenis Opportunity

Wat betekent Opportunity? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Opportunity. Je kunt ook zelf een definitie van Opportunity toevoegen.

1.

2   1

opportunity


z.nw. kans, mogelijkheid, gunstige gelegenheid
Bron: stichtingnederlands.nl

2.

1   1

Opportunity


De Opportunity, officiƫle benaming MER-B (Mars Exploration Rover - B), is een onbemand robotwagentje dat op 7 juli 2003 door NASA naar Mars werd gestuurd om wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Hij landde op 25 januari 2004 in de Eaglekrater op de Meridiani Planum vlakte op Mars. Tegelijk werd er een tweede Mars Exploration Rover naar Mars gestuurd, de Spirit, die drie weken eerder dan de Opportunity landde aan de andere kant van de planeet. Het plan was dat de beide robotwagentjes een missie zouden uitvoeren van 90 sol, dus 90 Mars-dagen (ongeveer drie maanden). De Opportunity is echter na tien jaar nog steeds actief (stand van zaken in januari 2014), veel langer dan verwacht. Hoogtepunten van de missie zijn de voltooiing van de 90 sol, de ontdekking van de eerste meteoriet op een andere planeet (de Meridiani Planum meteoriet), het meer dan twee jaar bestuderen van de Victoriakrater en het bereiken en bestuderen van de Endeavourkrater. In juli 2014 had de Opportunity ruim 40 kilometer gereden, de langste afstand die ooit door een voertuig op een andere planeet is afgelegd. Het Mars Exploration Rover project is een onderdeel van NASA's Mars Exploration Program (Onderzoeksprogramma Mars). Het Mars Exploration Rover project wordt voor NASA beheerd door het Jet Propulsion Laboratory van het California Institute of Technology.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   1

opportunity


gelegenheid
Bron: nl.wiktionary.org

4.

0   1

Opportunity


Opportunity is een plaats (census-designated place) in de Amerikaanse staat Washington, en valt bestuurlijk gezien onder Spokane County.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Opportunity toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< opportuniteitsbeginsel opposant >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen