Betekenis Multitasken

Wat betekent Multitasken? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Multitasken. Je kunt ook zelf een definitie van Multitasken toevoegen.

1.

2   0

multitasken


multitasken; multitasking (← Eng. multitask ‘meerdere taken’ + -en), het uitvoeren van meerdere taken tegelijk op een computer.In de M8-versie worden de zogenaamde Windows Class Structures bijgehouden in een 64 Kb grote User Resource geheugen ‘heap’ onder de 1 MB grens. Daarbij is echter gebleken dat het multitasken van echte 32 bit applicaties, het complete systeem binnen zeer korte tijd kan platleggen als gevolg van een tekort aan systeembronnen. (Computer! Totaal, mei 1995) Met Warp was IBM er vroeg bij, want ook Warp is multitasking. (PC — Aktive, juli/augustus 1995) Ventura 7 is geheel herschreven en maakt nu gebruik van 32-bits verwerking en multitasking in Windows NT en 95. (PCM, februari 1997)
Bron: etymologiebank.nl

2.

1   1

Multitasken


Multitasken is het uitvoeren van meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment. Multitasken wordt vaak geassocieerd met het snelle bedrijfsleven. De term is afkomstig uit de computerwereld, waar met multitasking wordt bedoeld dat verschillende computerprogramma's tegelijkertijd actief zijn, gebruikmakend van dezelfde processor. Een voorbeeld van multitasken is het tegelijkertijd lezen van e-mail, het eten van een maaltijd en het voeren van een telefoongesprek.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   1

Multitasken


Multitasken is de mogelijkheid om meerdere applicaties tegelijk geopend te hebben staan. Wanneer u dan wisselt tussen deze applicaties op bijvoorbeeld uw smartphone, is alles nog precies zoals u het heeft gelaten.
Bron: belsimpel.nl

4.

0   1

Multitasken


Het is handig voor veel dingen op je PC of computer bij het gebruik van lastige programma's!
 Nahanna op 2015-03-19


Betekenis van Multitasken toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Vijzelorgel Resolutie 1534 Veiligheidsraad Verenigde Naties >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen