Betekenis Luca

Wat betekent Luca? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Luca. Je kunt ook zelf een definitie van Luca toevoegen.

1.

4   1

Luca


Luca is een Italiaanse jongensnaam en betekent "afkomstig uit Lucaníë, licht".
De naam stamt af van Lucas. Op betekenis-babynamen.nl hebben 22 Luca's hun eigen naam gewaardeerd met 4 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

2   0

Luca


Luca is een plaats (frazione) in de Italiaanse gemeente Fregona. Het kleine dorpje ligt een paar kilometer ten oosten van de plaats Fregona aan de voet van uitlopers van de Dolomieten.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

2   0

LUCA


LUCA (Last Universal Common Ancestor oftewel de Laatste Universele Gemeenschappelijke Voorouder) is een biologisch begrip waarmee het organisme wordt aangeduid dat de voorouder is van alle hedendaagse organismen. De term LUCA werd in 1996 voorgesteld door Christos Ouzounis op een bijeenkomst van de Fondation des Treilles over het onderwerp. Het voorstel was een compromis tussen LUA (Last Universal Ancestor) en LCA (Last Common Ancestor). Eerder waren ook al andere termen geopperd, zoals progenote (voorgesteld in 1977 door Carl Woese) en cenancestor (voorgesteld door W. M. Fitch in 1987). Virussen worden niet gerekend tot het leven. Desondanks vertonen ze evolutie en zijn ze verwant met levende organismen. In dit licht is "LUCA" de afkorting voor "Last Universal Cellular Ancestor". De "universele stamboom van het leven" is waarschijnlijk niet universeel zonder de virussen.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   2

luca


Als meisjesnaam een vrouwelijke vorm van Lucas, als jongensnaam de Italiaanse vorm ervan.
Bron: babynamen.nl


Betekenis van Luca toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Lubomir Lucas >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen