Betekenis Jenny Van Rysselberghe

Wat betekent Jenny Van Rysselberghe? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Jenny Van Rysselberghe. Je kunt ook zelf een definitie van Jenny Van Rysselberghe toevoegen.

1.

4   3

Jenny Van Rysselberghe


Zij wasmijn groot-tante - ik herinner mij haar als een heel sociaal en een dame met een ongelooflijke cultuur. Niet te vergeten dat zij ook avonturier was. Zij doorkruiste "Congo" in de jaren 50 en ging om de 2jaar naar Peru en Chili, zij was toen al boven de 80. Zij reisde met een "cargo-mixte" want luxe was zeker niet aan haar besteedt. Toch waren de kinderen allemaal een beetje bang van haar. Niettegenstaande haar klein gestalte straalde "Marraine" autoriteit uit. Zij was onze Patriarch"
guiot anne op 2017-07-28

2.

0   0

Jenny Van Rysselberghe


Jenny Van Rysselberghe , 18 februari 1966) was een Belgisch organiste en componiste. Levensloop Jenny Van Rysselberghe was vanaf haar zeven jaar leerlinge aan het conservatorium van Gent waar ze Léandre Vilain als leraar orgel had. Ze behaalde er eerste prijzen notenleer , harmonie , becijferde bas, kamermuziek en orgel ; tweede prijzen harmonie en fuga ; bekwaamheiddiploma orgel . Ze begon reeds te componeren toen ze nog student was aan het conservatorium. Ze gaf vaak recitals, onder andere ook op het Kursaalorgel in Oostende, waar ze soms de titularis, haar leermeester Vilain verving tijdens diens concerttournees. Haar speelstijl en repertoire lag volledig in diens verlengde: bewerkingen van populaire klassieke muziekstukken die oorspronkelijk niet voor orgel geschreven waren, naast uiteraard vooral eigentijds romantisch orgelwerk. Van 1920 af woonde ze in Ninove waar haar echtgenoot vrederechter was. In Ninove stimuleerde ze het culturele leven door er vele concerten, spreek
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Jenny Van Rysselberghe toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Dagsten Kevin Borlée >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen