Betekenis Inuit
Wat betekent Inuit? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Inuit. Je kunt ook zelf een definitie van Inuit toevoegen.

1

1   1

Inuit


De mensen, de autochtone bevolking, die wonen in Groenland en Canada, waren altijd Inuit; Zo heeft elke bevolkingsgroep zijn eigen authentieke naam.
Door buitenstaanders werden vaak namen gekozen en vastgelegd, die voor hen "makkelijker" uit te spreken waren!. Dit waren voor de bewoners zelf, vrijwel altijd scheldnamen; Hoogste tijd om deze mensen in de bevolkingsgroep HUN AUTHENTIEKE NAAM te gebruiken!! Laat die andere woorden nu eens eindelijk WEG!!
Zo is er de bevolkingsgroep in het Noorden van Scandinavië, die Sami heten; Op het hele continent Amerika wonen vele autochtone bevolkingsgroepen met hun eigen naam. Laten we die eens gaan respecteren en eindelijk correct opschrijven; Net zoals Noormannen - zoek het maar eens uit waarom dat de geschiedkundig correcte naam is. Laten we niet klakkeloos woorden herhalen, zeker wanneer geschiedenis heeft blootgelegd, dat er authentieke namen zijn.

Inuit is de naam, die de autochtone bewoners van Groenland en Canada hebben. Graag boven aanpassen, bij 1 én 2
M. Scholman - 13 april 2018

2

1   2

Inuit


De naam waarmee de Eskimo’s van Groenland en Canada zichzelf aanduiden
Bron: volkabulaire.nl

3

0   2

Inuit


Inuit is de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. De Eskimo's van Alaska worden Joepik (Engels Yupik) genoemd, en zijn verwant aan de Siberische Joepik van het noordoost [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Inuit toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Australische longvis Allan Kardec >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen