Betekenis Grooming

Wat betekent Grooming? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Grooming. Je kunt ook zelf een definitie van Grooming toevoegen.

1.

2   0

grooming


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Bron: thesaurus.politieacademie.nl   NSFW / 18+

2.

1   0

Grooming


Engels voor verzorgen.
Thomas op 2013-08-02

3.

1   0

grooming


Grooming is digitaal kinderlokken Grooming is een Engelse term voor versieren, en met betrekking tot internet is groomen of grooming: contact zoeken met kinderen met als doel om de seksuele remmingen van het kind te verlagen. Sinds 2010 is dit in Nederland verboden. Internet maakt het makkelijk om anoniem contact te zoeken met minderjaren, zonder dat de ouders hier weet van hebben. De kinderen voelen zich speciaal door de aandacht die ze krijgen en zijn daarom snel geneigd om iets voor de ander te doen. Een groomer probeert het vertrouwen te winnen door te chatten over een gemeenschappelijke hobby of interesse in iets. Door gebruik te maken van social media is het makkelijk om dit soort informatie over iemand te weten te komen, en daar op in te spelen. Door deze gedeelde interesse wordt en vaak en makkelijk gekletst en ontstaat er een band tussen het kind en de groomer. De laatste jaren zijn er meldpunten voor grooming opgezet, en worden er meer zedenrechercheurs ingezet om grooming tegen te gaan. Ouders en kinderen moeten beter worden voorgelicht, dus preventie krijgt een hoge prioriteit.
Bron: wat-betekent.nl

4.

0   0

Grooming


Grooming is een van oorsprong Engelse term voor verzorging die ook in de Nederlandse paardensport gehanteerd wordt. Er zijn vier (deel)betekenissen te onderscheiden:
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   1

Grooming


Grooming is het benaderen van en contact leggen met kinderen door een pedofiel met als uiteindelijke doel het mogelijk maken van seksueel contact door de seksuele drempels en remmingen van het kind te verlagen. De Nederlandse uitdrukking 'kinderlokker' komt hier dicht bij in de buurt, hoewel het niet hetzelfde is. Ook bij seksueel misbruik binnen een gezin kan sprake zijn van een groomingproces, waarbij de dader de normale familierelatie stap voor stap 'ombuigt' tot een seksuele relatie. Niet elke pedofiel die contact legt met kinderen heeft echter als doel om seksueel contact te hebben met kinderen. Er dient dus een onderscheid gemaakt te worden tussen grooming en andere vriendschappelijke contacten tussen een pedofiel en een kind. Niet alle pedoseksuele contacten gebeuren door pedofielen en lang niet alle pedofielen hebben seksueel contact met kinderen.
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van Grooming toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< groom Gram-negatief >>