Betekenis Grime

Wat betekent Grime? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Grime. Je kunt ook zelf een definitie van Grime toevoegen.

1.

11   4

Grime


make-up voor drama en theater om karaktereigenschappen of maskers vorm te geven op gezicht en eventueel handen en hals of om spelers in het toneellicht natuurlijk te laten zijn.
Bron: scholieren.com

2.

6   5

Grime


Grime is een subgenre van hiphop en UK garage. Deze muziekstroming is tussen 2002 en 2004 populair geworden, mede door het doorbreken bij het grote publiek van Dizzee Rascal ("Boy in da Corner", 2004). Grime kan beschouwd worden als de Britse variant van het Amerikaanse gangsta rap en wordt omschreven als donkere en agressieve muziek, dit vooral door de snelle en agressieve toon waarop wordt gerapt. Onderwerpen zoals de straat, criminaliteit en het toekomstloze leven in de oost-Londense achterstandswijken (zoals Bow en Hackney, waar veel Grime-artiesten vandaan komen) voeren de boventoon in nummers (vandaar de benaming Grime, Engels voor "grimmig"). Typerend voor de raps is het zware Cockney-accent, dat mede door het gebruik van straattaal moeilijk te verstaan is. Het ritme van Grime varieert tussen 66 (132) en 160 beats per minuut, en verschilt voornamelijk van (Amerikaanse) hiphop door het gebruik van breakbeats. Het meest opvallende verschil met de algemene hiphop is echter het gebruik van elektronische geluiden en de invloeden van house en drum 'n' bass. Waar reguliere hiphop zich meestal beperkt tot enkele snare's, hi-hats, crashes en kicks, wordt Grime opgebouwd uit digitale, langere en meer gevarieerde drumpartijen. Het subgenre 8bar is een letterlijke verwijzing naar deze langere partijen (respectievelijk 8 bars lang). Het genre Sublow is eveneens een subgenre ontstaan uit de UK garage en kan algemeen onderscheiden worden van Grime, aangezien beide zeer gelijkend zijn, door rauwe baslijnen van onder de 40 Hz, hetgeen extreem laag is (vaak door technische problemen niet eens hoorbaar). Op albums/mixtapes wordt echter geen strikt onderscheid gemaakt tussen de verschillende subgenres en worden zij willekeurig door elkaar gebruikt. Anders dan het door R&B beïnvloede UK garage, dat ook het grote publiek via de radio bereikt, is Grime vooral te horen op piraten- en onlinezenders. Wiley Kat, een rapper uit oost-Londen, was de grondlegger van eskimo garage, ook wel eski-beat genoemd. Eski wordt net als Grime gezien als een donker subgenre van UK garage.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

4   3

Grime


De schmink die zorgt voor de gezichtuitdruuking
 demam op 2014-11-13

4.

5   5

grime


grime zn. ‘beschildering van het gezicht, schmink’ Nnl. grime ‘gelaatsbeschildering van toneelspelers’ in zelfs door mijn kijker is de grime nog zóó natuurlijk [1888; WNT Aanv.], op het tooneel en buiten het tooneel, mét en zónder grime [1922; WNT Aanv. schminken]. Ontleend aan Frans grime ‘kunstmatig opgebrachte rimpels’ [1894; Rey], eerder al grime ‘acteur die een komische grijsaard speelt’ [1825; Rey], grimme ‘personage van komische grijsaard’ [1778; Rey], nog eerder in faire la grime ‘pruilen, gezichten trekken’ [1694; Rey], wrsch. een afleiding van grimace, zie → grimas. ♦ grimeren ww. ‘schminken’. Nnl. benoodigdheden voor 't grimeeren en blanketten [1888; WNT Aanv.]. Ontleend aan Frans grimer ‘schminken’ [1827; Rey], ‘kunstmatige rimpels opbrengen’ [1823; Rey], een afleiding van grime.
Bron: etymologiebank.nl

5.

5   5

Grime


Uiterlijke verandering van het hoofd/gezicht/ het lijf van een danser(es) door o.a schminken, om duidelijk te maken wat voor type of karakter verbeeld wordt in de dans. [naar boven]
Bron: dansmaar.kunstkijker.org


Betekenis van Grime toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Gertjan R./Archief: Overleg 3 SUIf-r >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen