1 |
GratinerenEen reeds gaar gerecht voorzien van een bruin korstje door er geraspte kaas en/ of paneermeel op te strooien, het met gesmolten boter te besprenkelen en het vervolgens in de hete oven te zetten.
|
2 |
GratinerenHet maken van een bruin krokant laagje gebeurd vooral onder een grill maar kan ook in een hete oven.
|
3 |
GratinerenHet laten kirsten van een gerecht onder de ovengril
|
4 |
GratinerenIn de oven bruin laten worden, vooraf bestrooien met geraspte kaas, paneermeel of vet of bestrijken met eierdooier.
|
5 |
GratinerenDe vis naar het einde van de bereidingstijd toe met paneermeel of ( gedroogd) broodkruim bestrooien, her en der enkele boterklontjes er bovenop, en zo onder de gloeiende grill plaatsen om een mooi bruin korstje te verkrijgen door de bovenwarmte. Het wordt ook toegepast met een Mornaysaus en zelfs met een witte-wijnsaus, maar dan bestrooid met geras [..]
|
6 |
GratinerenKleuren van gerechten (waarop gruyère kaas, boter en eventueel paneermeel) onder de salamander.
|
7 |
GratinerenGratineren of "overbakken" is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een korst. Veelal wordt dit gedaan met kaas. De bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en/of paneermeel en b [..]
|
<< Poêleren | Thessalië >> |