Betekenis Galliërs

Wat betekent Galliërs? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Galliërs. Je kunt ook zelf een definitie van Galliërs toevoegen.

1.

2   1

Galliërs


Romeinse naam voor de Kelten, de verzamelnaam voor vele volken die voor meer dan 2000 jaar in west Europa woonden. ( Frankrijk, Duitsland, België, Nederland)
Bron: people.zeelandnet.nl

2.

1   2

Galliërs


De naam Galliërs is een oude term voor de volkeren die voor de inval van de Romeinen Europa ten westen van de Rijn bevolkten. Omdat de meeste van deze stammen grotendeels Kelten waren, werden ze door de Romeinen ook Celtae genoemd. Daarvan zijn Gallatus en Gallus afgeleid. Het is echter ook mogelijk dat deze woorden hun stam hadden in het Keltische Galno (kracht of sterkte). In de andere Europese talen heten ze ook wel Gaul (Engels), Gaulois (Frans) en Galo (Spaans). De Galliërs blonken uit in hun nieuwe landbouw-, wapen- en kunsttechnieken. Ze voerden ook regelmatig strijd tegen elkaar, want ze vormden geen politieke eenheid. Caesar schreef in zijn Commentarii de bello Gallico ook dat ze mensenoffers brachten, maar behalve vondsten van onder andere de Engelse Lindow man kan dit niet worden bevestigd. Ze hadden wel een godsdienst die werd bedreven door druïden, die ook een grote politieke en wettelijke macht kregen.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

3   11

Galliërs


1) De inwoners in Gallië werden ook wel Galliërs genoemd. Soms werden ze ook Kelten genoemd. Gallië lag in meerde landen zoals: België, Zwitserland, Frankrijk, Een stuk van Nederland, en Duitsland.
noah op 2017-01-05


Betekenis van Galliërs toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Gabii Ganymedes >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen