Betekenis Endeavour

Wat betekent Endeavour? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Endeavour. Je kunt ook zelf een definitie van Endeavour toevoegen.

1.

2   0

Endeavour


Endeavour, ook bekend als Endeavour Morse, is een Britse detective/politieserie gemaakt door ITV. De serie is een prequel van Inspector Morse. De pilotaflevering van Endeavour werd op 2 januari 2012 uitgezonden en zo positief ontvangen dat ITV besloot een serie van vier afleveringen te maken. Ook deze eerste serie, uitgezonden in het voorjaar van 2013, kreeg zeer positieve reacties, waarna een tweede serie van vier nieuwe afleveringen werd besteld, die in het voorjaar van 2014 werd uitgezonden. In België zond Canvas de eerste reeks uit vanaf zaterdag 25 mei 2013; in Nederland deed de KRO dat vanaf woensdag 29 mei 2013.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

7   6

Endeavour


nastreven, een poging doen, proberen voor elkaar te krijgen
Rina op 2013-12-04

3.

2   2

Endeavour


Sovjet: Boeran - Ptitsjka De spaceshuttle Endeavour (NASA-aanduiding: OV-105) was een van de vijf "spaceshuttles". Het is de vijfde operationele spaceshuttle die werd gebouwd en een van de drie overgebleven spaceshuttles na het verongelukken van de Challenger en de Columbia. De Endeavour is genoemd naar het eerste schip van de Britse ontdekkingsreiziger James Cook die in 1768 naar de Grote Oceaan reisde om vandaar de planeet Venus voor de zon langs te zien gaan. Hierdoor kon de afstand tussen de zon en de aarde worden bepaald. Ook heeft deze reis geleid tot de ontdekking van Hawaï. Naar het zusterschip van Cooks Endeavour is de Discovery vernoemd. De Endeavour werd gebouwd om de Challenger, die verongelukte tijdens missie STS-51-L in 1986, te vervangen. In eerste instantie werd overwogen om de testspaceshuttle Enterprise (zonder motoren en hitteschild) om te bouwen, maar dit bleek veel te duur. Ten behoeve van de voorgaande spaceshuttles Discovery en Atlantis had NASA in voorgaande jaren reserve onderdelen laten vervaardigen. Deze vormden uiteindelijk de basis voor de bouw van Endeavour. De bouw van Endeavour kostte uiteindelijk ruim 2,2 miljard dollar. De eerste vlucht van de Endeavour vond plaats op 7 mei 1992. Sindsdien heeft de Endeavour onder meer 10 maal het ISS en 1 maal Mir bezocht. De tiende vlucht naar het ISS, voor de missie STS-127, stond oorspronkelijk gepland op 15 mei 2009, maar werd verschoven naar 13 juni 2009. Vanwege een lekkage tijdens het tanken van de externe brandstoftank werd de lancering geannuleerd en verschoven naar 17 juni 2009. Ook bij het tanken voor de tweede poging was er een soortgelijk brandstoflek. De eerstvolgende lanceerpoging kon wegens de positie van ISS in haar baan om de aarde niet eerder dan 11 juli plaatsvinden. Vanwege het slechte weer kon er op 11 juli geen lancering plaatsvinden, evenals latere pogingen op 12 en 13 juli. De lancering vond plaats op woensdag 15 juli (Nederlandse tijd: 00:03 op 16 juli).
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Endeavour toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Machu Picchu Luka Bloom >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen