Betekenis Cursief
Wat betekent Cursief? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Cursief. Je kunt ook zelf een definitie van Cursief toevoegen.

1.

1 up,1 down

cursief


(engels: italic (typeface group)) Wordt gebruikt voor lettertypen die eerder schuin naar rechts overhellen dan recht overeind staan, en daardoor verwantschap vertonen met cursieve humanistische schriften. Meestal komen ze voor met een Romaans lettertype, maar soms ook op zichzelf staand.
Bron: aat-ned.nl

2.

0 up,0 down

Cursief


Let op: Spelling van 1858 loopend schrift, schuins liggende letter, onderscheidingsbrief
anoniem op 2016-02-17

3.

0 up,0 down

cursief


Lettervariatie: schuingedrukt.
anoniem op 2016-02-17

4.

0 up,1 down

Cursief


Met cursief, ook wel schuine letter of (zeldzaam) italiek, worden de drukletters aangeduid die enigszins naar rechts hellen en waarvan de vorm soms het handgeschreven schrift benadert. De rechtopstaande letter wordt romein genoemd. De cursieve lettervormen zijn gebaseerd op het in één beweging schrijven van een letter met een pen (de romein daare [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0 up,1 down

cursief


cursief bn. ‘(van letters) schuin op de regel’ Vnnl. zn. in Cursive ‘in schuine lettersoort’ [1548; WNT Waarschuwing]. In de vaktaal van drukkers ontstaan uit Latijn (scriptura) cursiva ‘lopend schrift’ bij middeleeuws Latijn cursivus ‘lopend’, afgeleid van het werkwoord currere (verl.deelw. cursus) ‘lopen, rennen’, zie → cour [..]
Bron: etymologiebank.nl

6.

0 up,1 down

Cursief


Schuinstaande lettersoort, over het algemeen onderdeel uitmakende van een bepaalde letterfamilie en qua vorm en ‘zwarting’ verwant aan de rechtopstaande letter van die soort die ‘romein’ wordt genoemd.
Bron: decommunicatiedesk.nl


Betekenis van Cursief toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Europees kampioenschap voetbal 2008 Heliopauze >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen