Betekenis Constructivisme

Wat betekent Constructivisme? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Constructivisme. Je kunt ook zelf een definitie van Constructivisme toevoegen.

1.

0   0

Constructivisme


Constructivisme is een kunstvorm in de periode van 1919 tot 1934, met belangrijke wortels in Rusland.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

constructivisme


constructivisme kunstrichting die werkt met geometrische figuren 1934 [Aanv WNT]
Bron: etymologiebank.nl

3.

0   0

constructivisme


kunstvorm in de periode 1919-1944 naar mathematisch-technische principes (construere: L. bouwen)
Bron: atelier-immanuel.com

4.

0   1

Constructivisme


Het constructivisme is een stroming in de filosofie van de wiskunde die stelt dat het enige geldige bewijs van het bestaan van een wiskundig object een constructie van dat object is. In het bijzonder wordt de bewijsmethode van de reductio ad absurdum uitgesloten. Men spreekt meestal van `constructieve wiskunde' in plaats van `constructivisme'. Grondlegger van de constructieve wiskunde was L.E.J. Brouwer. Zijn intuïtionisme werd door Erret Bishop opgepakt en zo aangepast dat de resultaten van Bishops constructieve wiskunde ook geldig zijn in de klassieke wiskunde. (Het intuïtionisme wordt nu gezien als een stroming binnen de constructieve wiskunde. Een andere belangrijke stroming is de recursieve wiskunde, ook wel RUSS genoemd.) Sinds Bishop in 1967 zijn Foundations of Constructive Analysis publiceerde, mag de constructieve wiskunde zich verheugen in een groeiende populariteit. Dit komt onder andere door de opkomst van de computers, waardoor de interesse in daadwerkelijke berekenbaarheid van wiskundige entiteiten aanzienlijk is verscherpt.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   1

Constructivisme


Het constructivisme (ook wel: sociaal-constructivisme) is een psychologische kennistheorie die stelt dat verschijnselen in de werkelijkheid sociale constructies zijn. Daarmee wordt bedoeld, dat een bepaald verschijnsel slechts ervaren wordt als iets dat werkelijk bestaat en van andere zaken onderscheidbaar is, omdat daarover in de samenleving een (vaak impliciete) afspraak is gemaakt. Het constructivisme is sterk verwant met de filosofie van het sociaal-cognitivisme, die de grondslag is van de sociaal-cognitieve psychologie. De constructivistische leertheorie van Seymour Papert is nauw verwant met het constructivisme. In het onderwijs wordt de term constructivistisch onderwijs gebruikt, die gebaseerd is op constructivisme en wordt ook wel constructionisme genoemd. Constructivisme is de tegenhanger van objectivisme en beide begrippen staan centraal in de ontologie, de tak van de filosofie die zich bezighoudt met zijn en werkelijkheid.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Constructivisme toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Lichtende nachtwolk Tripscompagnie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen