Betekenis Chordadieren

Wat betekent Chordadieren? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Chordadieren. Je kunt ook zelf een definitie van Chordadieren toevoegen.

1.

1   3

Chordadieren


Chordadieren. Het Fylum van de Chordata bestaat uit dieren die een chorda, holle zenuwbuis, kieuwspleten, een ventraal gelegen hart en een staart ontwikkeld hebben. De staart is een verlenging van het lichaam voorbij de anus, die delen van het zenuwstelsel en de chorda bevat. Sommige van deze kenmerken kunnen bij het volwassen dier echter weer verdwenen zijn.Gewervelden (Vertebrata) zijn een groep dieren die deel uitmaken van de Chordata. Zij hebben gemeen dat zij rugwervels bezitten. Met uitzondering van de lampreien hebben zij ook kaken.Traditioneel worden de gewervelden ingedeeld in vijf klassen: • Vissen (Pisces) • Amfibieën (Klasse Amphibia) • Reptielen (Klasse Reptilia) • Vogels (Aves) • Zoogdieren (Mammalia)Rijk Animalia. Fylum Chordata
Wetenschappelijke synoniemen en populaire namen: Chordadieren
Bron: soortenbank.nl

2.

0   2

Chordadieren


chorcadieren zijn dieren zijn dieren zoals manteldieren
marit op 2015-07-16

3.

0   5

Chordadieren


Chordadieren (Chordata) zijn een stam van de dieren en omvat de gewervelden (Vertebrata), slijmprikken (Myxini), manteldieren (Urochordata) en lancetvisjes (Cephalochordata). Het omvat alle dieren die althans in aanleg een chorda hebben. Dit is een elastische, weefsel-achtige streng die langs de gehele rug van het dier loopt. Bij de gewervelden wordt in een later stadium van de ontwikkeling van het dier de rug nog verder verstevigd door een serie ruggenwervels. Van de oorspronkelijke chorda is meestal alleen in het embryonale stadium nog iets terug te vinden.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Chordadieren toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Chorda Chorosoma schillingi >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen