Betekenis Assertief

Wat betekent Assertief? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Assertief. Je kunt ook zelf een definitie van Assertief toevoegen.

1.

5   1

assertief


Iemand die zelf initiatief neemt om te doen wat hij wil doen. Dit kan met werk zijn, waarbij je dingen onderneemt. Maar ook in sociaal gedrag.
Iemand die assertief is, neemt zelf het initiatief bij een gesprek, en straalt vaak zelfvertrouwen uit.
Om assertief te zijn is vaak wel motivatie nodig.


Moeders tegen zusje: Kun je vragen of mark de afwas doet?
zusje: Dat heeft ie al gedaan, hij is nu bezig met zijn huiswerk.
Moeders: Wat is ie toch assertief.
Meman op 2012-07-25

2.

0   0

assertief


Assertief betekent zelfverzekerd Als je assertief bent kom je op voor je eigen belangen op een manier die respectvol is. Een assertief persoon straalt zekerheid uit, en komt op voor zichzelf en zijn e [..]
Bron: wat-betekent.nl

3.

0   0

Assertief


in staat om voor zichzelf op te komen
anoniem op 2016-02-17

4.

0   0

Assertief


Iemand die assertief is, is zelfverzekerd en is niet bang om nee te zeggen of aan te geven wat hij wil of gelooft. Hij is eerlijk, respectvol, maar wel direct naar anderen toe. Hij houdt niet alleen rekening houdt met de gevoelens of doelen van anderen, maar bovenal met die van zichzelf en hij kan heel goed voor zichzelf opkomen. Dat is vooral in het bedrijfsleven heel belangrijk. Niet iedereen heeft het in zich om assertief te zijn, maar je kunt dit wel leren en zo ook oefenen naar anderen toe. Bovenal is belangrijk te weten dat je anderen in hun waarde laat.
 syl123 op 2017-09-21

5.

0   1

assertief


 as·ser·tief bn zelfbewust, zelfverzekerd
Bron: vandale.nl

6.

0   1

Assertief


Assertiviteit is een verzamelbegrip dat gebruikt wordt in de sociale psychologie. Het betreft de omgang met andere mensen in relaties, werk, scholing en andere sociale situaties.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   1

Assertief


Het vermogen om voor jezelf op te komen of je visie en standpunten te delen. Iemand die assertief is heeft een eigen mening of standpunten en is niet bevreesd die met anderen te delen. Deze persoon laat echter elke persoon in zijn of haar eigen waarde wanneer hij of zij z’n mening deelt. Men hoeft het daarbij niet met elkaar eens te zijn, maar een persoon die assertief is zal moeite doen om de argumenten die hij of zij heeft, kenbaar te maken. Behalve de standpunten kenbaar te maken zal deze persoon ook goed luisteren om zo adequaat te kunnen reageren op wat de ander zegt.
Guy Oldenkotte op 2017-09-18


Betekenis van Assertief toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< assertoire eed asiel bieden >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen