Betekenis Assertief

Wat betekent Assertief? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Assertief. Je kunt ook zelf een definitie van Assertief toevoegen.

1.

5   1

assertief


Iemand die zelf initiatief neemt om te doen wat hij wil doen. Dit kan met werk zijn, waarbij je dingen onderneemt. Maar ook in sociaal gedrag.
Iemand die assertief is, neemt zelf het initiatief bij een gesprek, en straalt vaak zelfvertrouwen uit.
Om assertief te zijn is vaak wel motivatie nodig.


Moeders tegen zusje: Kun je vragen of mark de afwas doet?
zusje: Dat heeft ie al gedaan, hij is nu bezig met zijn huiswerk.
Moeders: Wat is ie toch assertief.
Meman op 2012-07-25

2.

0   0

assertief


Assertief betekent zelfverzekerd Als je assertief bent kom je op voor je eigen belangen op een manier die respectvol is. Een assertief persoon straalt zekerheid uit, en komt op voor zichzelf en zijn eigen mening. Vaak wordt gedacht dat een assertief persoon een ‘nee zegger’ is, maar dat is niet het geval. Ze zeggen alles wat ze op hun hart hebben.
Bron: wat-betekent.nl

3.

0   0

Assertief


in staat om voor zichzelf op te komen
anoniem op 2016-02-17

4.

0   1

assertief


(criminologie) "mondig; kordaat."
Bron: juridischwoordenboek.com

5.

0   1

assertief


 as·ser·tief bn zelfbewust, zelfverzekerd
Bron: vandale.nl

6.

0   1

Assertief


Assertief is iemand als diegene goed kan opkomen voor zichzelf. Een assertief persoon is meestal weerbaar en laat niet met zich sollen. Het woord is ontleend aan het Engelse assertive, wat zoveel betekent als het hebben van een sterk zelfvertrouwen. Assertiviteit is tot op zekere hoogte een goede eigenschap; enig zelfvertrouwen kan geen kwaad. Iemand die niet assertief is, delft al gauw het onderspit, omdat een dominant persoon hem of haar overschreeuwt. Om deze reden zijn er assertiviteitscursussen waarbij een minder assertief - of subassertief - persoon leert hoe hij of zij zich wat zelfverzekerder op kan stellen. Het kan ook doorslaan naar de andere kant. Een over assertief persoon zal zichzelf te veel op de voorgrond stellen en niet snel luisteren naar anderen. In een situatie waar samengewerkt moet worden kan dit, net zoals een gebrek aan assertiviteit, tot lastige situaties leiden.
Bron: ensie.nl

7.

0   1

Assertief


Assertiviteit is een verzamelbegrip dat gebruikt wordt in de sociale psychologie. Het betreft de omgang met andere mensen in relaties, werk, scholing en andere sociale situaties.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Assertief toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< assertoire eed asiel bieden >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen