Betekenis Asmogendheden

Wat betekent Asmogendheden? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Asmogendheden. Je kunt ook zelf een definitie van Asmogendheden toevoegen.

1.

4   0

Asmogendheden


Voor de Tweede Wereldoorlog stonden bijna alle grote machten van de wereld als tegenstander tegenover elkaar, met uitzondering van enkele neutrale landen. Aan de ene kant stonden Duitsland, Italië en Japan, die ook als Asmogendheden zich hebben genoemd, en aan de andere kant de geallieerden: Sovjet-Unie met Groot-Brittannië, de VS, Frankrijk en China.De oprichting van de Aas: Duitsland, Italië en Japan was het resultaat van de pogingen van Hitler en zijn bondgenoten om door gewelddadige uitbreiding de Duitse, Japanse en Italiaanse vorderingen naar levensruimte" te bevredigen.Stappen om dit te realiseren waren: 1938 - Drie fascistische mogendheden hebben een "ANTI - COMINTERN pact" afgesloten met als hoofddoel: communisme te vernietigen. Het was een valse bedoeling om politici van de Europese landen mis te leiden en zich voor de Tweede Wereldoorlog te voorbereiden.
Bron: rusnet.nl

2.

4   0

Asmogendheden


Duitsland, Italië en Japan werden als agressors bestempeld. Ze werden ook de Zxis genoemd.
Bron: dedokwerker.nl

3.

3   1

Asmogendheden


De asmogendheden, ook wel de as genoemd, vormden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog een alliantie, waarvan de kern bestond uit Duitsland, Italië en Japan. De term werd voor het eerst gebruikt door de Italiaanse dictator Benito Mussolini in november 1936 toen hij sprak over een as Rome-Berlijn nadat Italië en Duitsland een vriendschappelijk verdrag hadden getekend (samen met het door Duitsland geannexeerde Oostenrijk vormden zij een as door Europa). Later zouden Duitsland en Italië hun relatie nog meer versterken door het Staalpact van mei 1939. Doordat Polen werd binnengevallen is de wereld in tweeën verdeeld geweest tussen de geallieerden enerzijds en de asmogendheden anderzijds. Beide vochten op verschillende fronten, die zich uitstrekten van West-Europa tot Zuidoost-Azië. Ook werd er veel gevochten om de heerschappij op zee en in de lucht. De voorwaarden van het pact veranderden op 18 maart 1940 tijdens een ontmoeting van Hitler en Mussolini in de Alpen. Daar besloten ze om een alliantie te vormen tegen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   2

Asmogendheden


De landen Duitsland, Italië en Japan, vormden samen de 'Asmogendheden'. Oorspronkelijk werd de 'As' alleen gevormd door Duitsland en Italië (samen met het geannexeerde Oostenrijk vormden zij een as door Europa). Atlantikwall
Bron: oud.digischool.nl


Betekenis van Asmogendheden toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Amoer Aleksandr Volosjin >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen