Betekenis Arthur

Wat betekent Arthur? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord Arthur. Je kunt ook zelf een definitie van Arthur toevoegen.

1.

6   2

arthur


De betekenis is niet zeker, mogelijk van Keltisch artus "beer", Welsh gwr "held", Oud-Noors Arnthor "arend + Thor (de naam van een Germaanse god)" of de Romeinse naam Artorius. Arthur was de Britse koning in de vijfde of zesde eeuw, waarover verhaald wordt in de beroemde middeleeuwse Arthurromans.
Bron: babynamen.nl

2.

4   1

Arthur


In vele Brits-Keltische sagen is Arthur een mythisch half-koning en hoofdfiguur in vele avonturen. Hij is vooral bekend als de koning van het mythische Camelot en man van een van de meest destructieve vrouwen uit de geschiedenis (naast Helena van Troje). Zijn gemalin is de legendarische Guinevere, de koningin die het klassieke voorbeeld is van een vrouw die wordt verscheurd door liefde voor twee mannen, haar hart en haar plicht. In sommige verhalen is zij Arthurs zuster voordat zij met hem trouwde, in de middeleeuwen sprak dit verhaal echter minder tot de verbeelding dan dat ze Arthurs (ontrouwe) gemalin was . Het bekende verhaal is dan ook dat zij van Lancelot houdt, een van Arthurs ridders, met wie ze haar man bedriegt. Arthur trekt met zijn ridders ten strijde tegen de vele barbaren die zijn land binnen vallen en probeert zo zijn land, dat een voorstrijder is van de rechtvaardigheid, te verdedigen.. In een grote slag sneuvelen bijna al zijn gezellen en hij zelf wordt zwaar verwond door Feeën naar Avalon gebracht. Volgens een alternatief verhaal wordt hij door drie vrouwen naar Avalon, zijn laatste rustplaats gebracht, onder wie zich ook de verraderlijke Morgan Le Fay zich bevindt. Rond de mythologische Arthur-figuur zullen later de vele Arthur- en Graalromans ontstaan. Ook het thema van de Graal is reeds te vinden in de Keltische Arthur-mythe: de magische ketel die iedereen wil bemachtigen, wordt door Arthur veroverd, echter wel ten koste van bijna al zijn ridders.
Bron: histoportal.nl

3.

3   0

Arthur


Arthur is een jongensnaam. Varianten zijn Artur, Arturo en Atte (Fries). De oorsprong en de betekenis zijn niet zeker. De naam wordt wel in verband gebracht met het Keltische 'beer', het Welshe 'held', het Oudnoors 'arend' en met een de Romeinse gensnaam (geslachtsnaam) Artorius.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

3   0

Arthur


Arthur is een komedie geschreven door Peter Baynham en geregisseerd door Jason Winer. Het is een remake van de film uit 1981, die is geschreven en geregisseerd door Steve Gordon. De film gaat over een volwassen man die nog als kind verzorgd wordt en de kneepjes van het vak nog niet kent.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

3   1

Arthur


Engelse jongensnaam. Betekenis: Beer
Beer, steen
Bron: allebabynamen.nl

6.

2   1

Arthur


Arthur is een Schotse jongensnaam. De naam stamt af van Arnthor. Op betekenis-babynamen.nl hebben 16 Arthur's hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

7.

2   1

Arthur


jongensnaam Betekenis: De naam van de bekende figuur uit de middeleeuwse Keltisch romans, koning Arthur. De oorsprong en de betekenis zijn niet zeker. De naam wordt wel in verband gebracht met Keltisch artus `beer', Welsh gwr `held', Oudnoors Arnthor `arend + Thor' en ook met een Romeinse gensnaam (geslachtsnaam) Artorius, die in de Romeinse tijd in de Keltisch streken van Groot-Brittannië werd overgenomeNoord- Zie ook bern-. Tegenwoordig wordt Arthur gewoonlijk als een historische persoon uit de 6e eeuw beschouwd, hoewel hij niet vóór de 8e eeuw vermeld wordt (zie: Nora K. Chadwick, Celtic Britain 2, Londen 1964, blZuid- 45 en volgende). Met de Arthurromans kwam de naam naar het vasteland: Frans 1292 (Lebel); Zeeuws 1528; Rotterdam 1644.
Bron: meertens.knaw.nl

8.

1   1

Arthur


Its source is Arnthor, an Ancient Germanic name meaning "Thor, the eagle."
Bron: babynamer.com

9.

1   1

Arthur


Origin: Welsh
Gender: Male
Meaning: Bear
Bron: babynames.com

10.

3   3

Arthur


Arthur is een stripfiguur uit de strip Suske en Wiske. Hij is de broer van Lambik en verschijnt voor het eerst in het album De vliegende aap. Arthur heeft net als Lambik een bolhoed maar draagt een vel in plaats van kleren en hij kent het geheim om te kunnen vliegen. Als Wiske voor het eerst een foto ziet van Arthur, roept ze: "wel dat is een aap, dat zie je toch" dus zo komt hij aan zijn naam de vliegende aap. Als Arthur spreekt zegt hij vaak "tjip tjip" tussen de woorden.
Bron: nl.wikipedia.org

11.

1   2

Arthur


Origin: Welsh
Meaning: Bear hero.
Bron: baby-names-and-stuff.com


Betekenis van Arthur toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Arie Asya >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen