Betekenis Arthur

Wat betekent Arthur? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord Arthur. Je kunt ook zelf een definitie van Arthur toevoegen.

1.

8   2

arthur


De betekenis is niet zeker, mogelijk van Keltisch artus "beer", Welsh gwr "held", Oud-Noors Arnthor "arend + Thor (de naam van een Germaanse god)" of de Romeinse naam Artorius. Arthur was de Britse koning in de vijfde of zesde eeuw, waarover verhaald wordt in de beroemde middeleeuwse Arthurromans.
Bron: babynamen.nl

2.

4   1

Arthur


In vele Brits-Keltische sagen is Arthur een mythisch half-koning en hoofdfiguur in vele avonturen. Hij is vooral bekend als de koning van het mythische Camelot en man van een van de meest destructieve vrouwen uit de geschiedenis (naast Helena van Troje). Zijn gemalin is de legendarische Guinevere, de koningin die het klassieke voorbeeld is van een [..]
Bron: histoportal.nl

3.

3   0

Arthur


Arthur is een jongensnaam. Varianten zijn Artur, Arturo en Atte (Fries). De oorsprong en de betekenis zijn niet zeker. De naam wordt wel in verband gebracht met het Keltische 'beer', het Welshe 'held', het Oudnoors 'arend' en met een de Romeinse gensnaam (geslachtsnaam) Artorius.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

3   0

Arthur


Arthur is een komedie geschreven door Peter Baynham en geregisseerd door Jason Winer. Het is een remake van de film uit 1981, die is geschreven en geregisseerd door Steve Gordon. De film gaat over een volwassen man die nog als kind verzorgd wordt en de kneepjes van het vak nog niet kent.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

3   1

Arthur


Engelse jongensnaam. Betekenis: Beer
Beer, steen
Bron: allebabynamen.nl

6.

2   1

Arthur


Arthur is een Schotse jongensnaam. De naam stamt af van Arnthor. Op betekenis-babynamen.nl hebben 16 Arthur's hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

7.

2   1

Arthur


jongensnaam Betekenis: De naam van de bekende figuur uit de middeleeuwse Keltisch romans, koning Arthur. De oorsprong en de betekenis zijn niet zeker. De naam wordt wel in verband gebracht met Keltisch artus `beer', Welsh gwr `held', Oudnoors Arnthor `arend + Thor' en ook met een Romeinse gensnaam (geslachtsnaam) Artorius, die in de Romeinse tijd [..]
Bron: meertens.knaw.nl

8.

2   2

Arthur


Origin: Welsh
Meaning: Bear hero.
Bron: baby-names-and-stuff.com

9.

1   1

Arthur


Its source is Arnthor, an Ancient Germanic name meaning "Thor, the eagle."
Bron: babynamer.com

10.

1   1

Arthur


Origin: Welsh
Gender: Male
Meaning: Bear
Bron: babynames.com

11.

3   3

Arthur


Arthur is een stripfiguur uit de strip Suske en Wiske. Hij is de broer van Lambik en verschijnt voor het eerst in het album De vliegende aap. Arthur heeft net als Lambik een bolhoed maar draagt een vel in plaats van kleren en hij kent het geheim om te kunnen vliegen. Als Wiske voor het eerst een foto ziet van Arthur, roept ze: "wel dat is een aap, [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Arthur toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Arie Asya >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen