Betekenis Ares

Wat betekent Ares? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord Ares. Je kunt ook zelf een definitie van Ares toevoegen.

1.

0   0

Ares


Ares (Oudgrieks: ῎Αρης, Arês; Ἄρεως, Areôs) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de god van de oorlog en personificatie van de krijgslust. De Romeinse naam voor Ares is Mars.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Ares


Ares is een Griekse jongensnaam en betekent "Afkomstig uit Adria(Venetië) dofzwart, donker".
De naam stamt af van Adrianus.
Bron: betekenis-babynamen.nl

3.

0   0

Ares


Informatie over de god van de oorlog en krijskunst, ares.
Bron: historiek.net

4.

0   0

ares


De god des oorlogs en van het krijgsgewoel, was de zoon van Zeus en Hera. Hij was, gelijk wij uit Homeros zien, de noodlottige aanstoker van den bloedigen krijg, een moordzuchtige strijder, die het hoogste genot vindt in wapengekletter en het aanrichten van een bloedbad, zich met vreugde in de vijandelijke rijën stort, en over het vallen der verslagenen, de doodskreten der stervenden, en bij het aanschouwen van het met lijken bedekte slagveld juicht.
Bron: koxkollum.nl

5.

0   0

Ares


hoeveelheid van 100 miljoen in Gudjarat, onderverdeeld in 10 crore of 1000 lak.
Bron: historici.nl

6.

0   0

Ares


Zoon van Zeus en Hera. God van de oorlog.
Bron: people.zeelandnet.nl

7.

0   0

Ares


Oorlogsgod Ares, een zoon van Zeus en Hera, was de Griekse oorlogsgod, die later werd gelijkgesteld aan de Romeinse oorlogsgod Mars. Ares was niet gehuwd, maar verwekte drie kinderen bij Aphrodite: de tweelingbroers Phobos ('schrik') en Deimus ('angst'), begeleidden hem altijd in de strijd. In de Griekse mythologie wordt Ares afgeschilderd als een aanstichter van geweld (zoals Loki bij de Germanen), een grillige minnaar en een onbetrouwbare metgezel. De Romeinse Mars mist deze eigenschappen. In oorlogen bleven de goden niet neutraal. Ares, Aphrodite, Poseidon en Apollo steunden de Trojanen, Hera en Athena steunden de Grieken. Ares is nooit getrouwd, maar heeft wel meerdere kinderen gewekt. Volgens een bepaalde traditie was Aphrodite zijn grote liefde, die ook vreemd ging met Ares waaruit hun tweelingzoons geboren werden. Gerelateerde artikelen: Mars Olympiërs
Bron: histoportal.nl

8.

0   0

Ares


H&R, Heros en Ares zijn Duitse historische merken van motorfietsen en hulpmotoren van dezelfde fabrikant. De bedrijfsnaam was: Motorenwerk Zittau, Hartmann & Richter, Niederoderwitz, later Heros Motorrad Motoren & Getriebebau, Oberoderwitz. Dit was een Duits merk dat werd opgericht onder de naam H&R en dat vanaf 1922 hulpmotoren zowel als 155-, 185- en 247cc-motorfietsen met zijklepmotoren bouwde. Heros bouwde ook het merk Ares. In 1928 werd de productie beëindigd. Er was nog een merk met de naam Heros, zie Heros (Berlijn).
Bron: nl.wikipedia.org

9.

0   1

Ares


Ares was de zoon van Zeus en Hera en de God van de oorlog. In de Griekse mythologie wordt Ares vaak afgebeeld als een moordlustig en gewelddadig. Tijdens de Trojaanse oorlog streed hij soms aan de kant van de Achaeers en soms aan de kant van de Trojanen. Veel van zijn avonturen vonden plaats in Tracie. Hier woonden ook zijn dochters, de Amazonen. Hoewel Ares een krijgshaftig strijder was, behaalde hij bijna nooit een overwinning. Zijn wrede strijdlust wordt vaak genoemd in tegenstelling tot de verstandige dapperheid van de held Herakles. Ares had een liefdesverhouding met Aphrodite, die tegelijkertijd de wettelijke echtgenote was van Hepaestus.
Bron: grieksegids.nl


Betekenis van Ares toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< areola Areskein >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen