Betekenis Ararat

Wat betekent Ararat? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Ararat. Je kunt ook zelf een definitie van Ararat toevoegen.

1.

0   0

Ararat


De Ararat (Armeens: Արարատ, Perzisch: آرارات, Turks: Ağrı Dağı, Hebreeuws: אררט) is met 5137 m de hoogste en grootste berg van Turkije en het Armeens Hoogland. De met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan ligt in het oosten van het land, in de provincie Iğdır in Oost-Anatolië, dicht bij de grens met Nachitsjevan (Azerbeidzjan), Armenië en Iran. De Turkse naam Ağrı is afgeleid van het Koerdische woord Agirî dat 'vurig' betekent, verwijzend naar het vulkanisme. Naast de hoogste top van 5137 meter heeft de berg ook een lagere top van 3896 meter in het zuidoosten, die vanaf dezelfde basis omhoog rijst en Kleine Ararat of Mount Sis wordt genoemd. Armeniërs noemen de hoogste top soms Masis (Մասիս). De Ararat wordt als een heilige berg beschouwd omdat volgens de Thora, de ark van Noach op het gebergte van Ararat landde na het zakken van het water van de zondvloed. Sommigen die het Noachverhaal letterlijk nemen, ontwaren een bootvorm in de Ararat-anomalie en veronderstellen een verband tussen deze opvallende geologische structuur en de ark.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Ararat


Ararat is een plaats in het zuidwesten van de Australische deelstaat Victoria. Het is de enige stad in Australië gesticht door Chinese immigranten. Ararat heeft een oppervlakte van 12,6 km² en telt ongeveer 6890 inwoners en valt bestuurlijk onder Ararat Rural City.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

Ararat


Ararat is een stad in de gelijknamige provincie Ararat in Armenië.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   5

Ararat


De Ark loopt vast op de berg Ararat.
Genisis 8:4

Ararat betekent:
"de vloek is gekeerd"
anoniem op 2015-02-28


Betekenis van Ararat toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< RISC OS Laurent Fignon >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen