Betekenis Apathie

Wat betekent Apathie? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Apathie. Je kunt ook zelf een definitie van Apathie toevoegen.

1.

0   0

Apathie


Psychisch verschijnsel, variërend van ongevoeligheid tot onverschilligheid
Bron: www.dokterdokter.nl

2.

0   0

apathie


( medisch ) lusteloosheid , gebrek aan emotie , motivatie of enthousiasme
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   0

Apathie


(Engels: Apathy) lusteloosheid
Bron: gezondheidsplein.nl

4.

0   0

Apathie


(Engels: Apathy) lusteloosheid
Bron: ziekenhuis.nl

5.

0   0

Apathie


Apathie is het gebrek aan emotie, motivatie of enthousiasme. Apathie kan voorkomen bij verschillende psychische stoornissen zoals anorexia nervosa, autisme en depressies of bij uitputtingsverschijnselen, dementie en frontaal syndroom. Apathie is een psychologische term voor een vorm van ziekelijke onverschilligheid, wanneer een persoon niet de kracht op kan brengen te reageren op zijn emotionele, sociale en zijn geestelijk leven. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan bij mensen met diabetes. Deze patiënten hebben niet genoeg energie om te reageren op zijn sociale omgeving. Apathie kan ook een uiting zijn van een gebrek aan (zelf-)vertrouwen en/of berusting, waardoor een bepaalde actie die theoretisch effect zou kunnen/moeten hebben niet (meer) wordt ondernomen. Dat kan terecht zijn. Als iemand (persoon, organisatie ...) niet adequaat reageert op de wensen van zijn "doelgroep" (partner, cliënteel, burgers, ... ) dan kan er bij die doelgroep apathie ontstaan, in dergelijk geval een te verwachten reactie. De oplossing moet dan niet in de eerste plaats bij de apathisch reagerende doelgroep worden gezocht, maar bij de organisatie die de apathie opwekt en het vertrouwen moet herstellen.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

Apathie


Apathie is het ontbreken van emoties, motivatie of enthousiasme bij een persoon. Het is de psychologische term voor extreme of ziekelijke onverschilligheid. Iemand die apathisch is, toont weinig tot geen emoties en lijkt moeite te hebben met de omgang van zijn sociale en emotionele leven. Vaak heeft die persoon geen zin om iets te ondernemen. Apathie wordt hierdoor vaak verward met een depressie. Het verschil is echter dat iemand die apathisch gedrag vertoont, helemaal geen emoties voelt. Hij of zij kan zich dus ook niet verdrietig of terneergeslagen voelen. Apathie komt vaak voor bij andere psychische stoornissen, zoals anorexia nervosa of autisme. Maar ook bij dementie of Alzheimer vertoont iemand vaak apathisch gedrag. Soms wordt apathie door middel van medicijnen (antidepressiva) behandeld, maar in sommige gevallen helpt het stimuleren van activiteiten al enigszins om de apathie te verminderen.
Bron: ensie.nl

7.

0   0

Apathie


Ongevoeligheid voor indrukken van buitenaf, lusteloosheid.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

8.

0   0

apathie


lusteloosheid
Bron: collegenet.nl

9.

0   0

apathie


lusteloosheid, ongevoeligheid voor indrukken van buiten, bijv.nw. apathisch.
anoniem op 2016-02-17

10.

0   0

apathie


lusteloosheid, ongevoeligheid voor indrukken van buiten, bijv.nw. apathisch.
anoniem op 2016-02-17


Betekenis van Apathie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Apartheidswetten APC >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen