Betekenis Antoine

Wat betekent Antoine? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Antoine. Je kunt ook zelf een definitie van Antoine toevoegen.

1.

1   0

Antoine


Franse jongensnaam. Betekenis: De onschatbare
Bloem
Bron: allebabynamen.nl

2.

1   0

Antoine


Origin: French
Gender: Male
Meaning: Form Of Antony
Bron: babynames.com

3.

1   0

Antoine


Antoine is een Belgisch merk van auto's, motorfietsen, stationaire motoren, vliegtuigmotoren en inbouwmotoren uit het begin van de twintigste eeuw. Bedrijfsnaam: V. Antoine Fils & Cie Luik-Tilff (1900-1910). Antoine was in 1899 al begonnen met de productie van Quadricycles. Rond 1900 volgden ook tricycles met eigen, door Paul Kelecom ontwikkelde 3, 3½ en 4 pk eencilinders en 4½ en 5 pk tweecilinders, die op hun beurt weer als inbouwmotor aan andere fabrikanten werden verkocht. In Nederland werden de auto's als "Torpedo" verkocht. Vanaf 1901 produceerde Antoine ook motorfietsen. In feite waren dit Centaure-hulpmotoren die als "bouwpakket" werden geleverd en op elke fiets gemonteerd konden worden. Echte "motorfietsen" werden vanaf 1902 geleverd. Men gebruikte hiervoor aanvankelijk motoren van de Usines Beduwé S.A., een fabrikant van stoompompen, onder andere in gebruik bij brandweerkorpsen. Het motorblok was toen nog op een onorthodoxe plaats gemonteerd: onder het zadel. Hierdoor ontstond snel slip van de aandrijfriem, zodat in 1903 het blok in een loop frame werd gemonteerd. Waarschijnlijk waren de motorblokken in deze tijd al ontwikkeld door Paul Kelecom. In 1905 waren de tot dan toe gebruikte snuffelkleppen grotendeels vervangen door gestuurde kleppen en ontwikkelde Kelecom een 5-pk 1000 cc viercilinder. Hij vertrok in dat jaar naar FN om de daar eerder ontwikkelde 362 cc-viercilinder te verbeteren. De Antoine-viercilinder zou leverbaar worden met zowel gestuurde- als automatische (snuffel-) kleppen. De machine is echter nooit in productie gegaan. Slechts één exemplaar werd in de jaren tachtig ontdekt in het Franse departement Savoie. Na het vertrek van Kelecom ontwikkelde men bij Antoine nog een v-twin, terwijl de eencilinders ook nog op het programma stonden. De verkoop van Antoine-inbouwmotoren liep ook goed: Belgische, Britse, Duitse, Franse en Australische merken bouwden ze in. Er vond ook Badge-engineering plaats: Het Britse Ormonde verkocht Antoine-motorfietsen onder eigen naam, evenals het Nederlandse Eenhoorn. In 1910 beëindigde Antoine de productie van motorfietsen. Antoine bouwde ook auto- en vliegtuigmotoren.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   0

Antoine


Monsieur Antoine, officieel: Antoni "Antek" Cierplikowski, (Sieradz, Polen, 24 december 1884 – aldaar, 5 juli 1976) was een vooruitstrevende kapper die hoofdzakelijk in Frankrijk werkzaam was. Vanaf 1902 werkte hij in diverse salons te Biarritz, Cannes, Deauville, Nice en Parijs. Bovendien werkte hij in die periode ook in een Engelse salon in Londen. In 1906 begon hij een eigen salon in Parijs en hij was de eerste kapper die dames van een korte coupe voorzag. In de roaring twenties experimenteerde hij al met het verven van de haren in onnatuurlijke kleuren en met blonde strepen in het haar, wat we nu coupe soleil zouden noemen. Tot zijn clientèle mocht hij vele beroemdheden rekenen, enkele daarvan waren Sarah Bernhardt, Josephine Baker en Édith Piaf.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   1

Antoine


Antoine is een Engelse jongensnaam en betekent "onschatbaar".
De naam stamt af van the. Op betekenis-babynamen.nl hebben 8 Antoine's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

6.

0   1

Antoine


Origin: France
Meaning: highly praiseworthy see anthony
Bron: baby-names-and-stuff.com

7.

0   1

antoine


Franse vorm van Antonius. Een bekende naamdrager is de schrijver van "Le petit prince", Antoine de Saint-Exupéry.
Bron: babynamen.nl

8.

0   1

Antoine


Antoine kan verwijzen naar: Antoine (Arkansas), een plaats in de Verenigde Staten Antoine (bedrijf), een Belgisch historisch motorfietsmerk Antoine (kapper) (officieel: Antek Cierplikowski) Antoine (voornaam), een jongensnaam Antoine (zanger), een Frans zanger, pseudoniem van Pierre Antoine Muraccioli
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Antoine toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Antoin Antoinetta >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen