Betekenis Anjerdag

Wat betekent Anjerdag? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Anjerdag. Je kunt ook zelf een definitie van Anjerdag toevoegen.

1.

1   0

Anjerdag


Anjerdag is de aanduiding voor 29 juni 1940, de eerste verjaardag van een lid van het koninklijk huis na de inval van de Duitse troepen in Nederland op 10 mei van dat jaar. De jarige was prins Bernhard. Door op deze dag een anjer in het knoopsgat te dragen - het handelsmerk van de prins - lieten Ned [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2.

1   0

Anjerdag


In de oorlogsjaren in Nederland telkens op 29 juni gehouden protest tegen de Duitse bezetting, tevens bedoeld als blijk van aanhankelijkheid aan het Huis van Oranje. Op 29 juni, de verjaardag van prins Bernhard, droegen vele Nederlanders in navolging van de prins in ballingschap een witte anjer. Ann [..]
Bron: oud.digischool.nl

3.

1   0

Anjerdag


Tijdens de oorlogsjaren werd er in Nederland jaarlijks op 29 juni (de verjaardag van Prins Bernhard) geprotesteerd tegen de Duitse bezetting door een witte anjer te dragen, de lievelingsbloem van de prins.
Bron: dedokwerker.nl

4.

0   0

Anjerdag


In de oorlogsjaren in Nederland telkens op 29 juni gehouden protest tegen de Duitse bezetting, tevens bedoeld als blijk van aanhankelijkheid aan het Huis van Oranje. Op 29 juni, de verjaardag van prins Bernhard, droegen vele Nederlanders in navolging van de prins in ballingschap een witte anjer.
Bron: www.digischool.nl


Betekenis van Anjerdag toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Anjella Anjerfamilie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen