Betekenis Amber

Wat betekent Amber? Hieronder vind je 31 betekenissen van het woord Amber. Je kunt ook zelf een definitie van Amber toevoegen.

1.

22   4

Amber


leuke meid
anoniem op 2013-05-27

2.

20   6

Amber


supermooi en aantrekkelijk
Amber op 2013-05-31

3.

22   9

Amber


Een zeer aantrekkelijk meisje, waarbij haar flirtende persoonlijkheid er voor zorgt dat je meer wil.
Ze is een typische brunette maar gedraagt zich soms blond.
Ze houd van lange relaties en heeft veel mannelijke vrienden. Vaak denken mensen dat ze een "Slet" is, maar dat is ze echt niet.
Haar enige slechte kant is dat ze soms een beetje bitchy kan zijn.


"dude, ik wil zo graag met haar omgaan, ze is zo'n amber"
dnomyar op 2008-04-16

4.

9   3

Amber


Amber is een meisjesnaam. De naam is afgeleid van het Arabische woord ambar, dat "reukstof" betekent. Amber staat ook voor "zonlicht". Het is ten slotte ook een synoniem voor barnsteen. In Vlaanderen was het in 2004 de vierde populairste naam aan meisjes gegeven. In België stond ze dat jaar op plaats 15.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

8   4

Amber


Amber is een oranje-gele kleur die haar naam te danken heeft aan de kleur van barnsteen. Barnsteen heet in het Engels amber. De naam wordt onder meer gebruikt voor biersoorten die amberkleurig zijn. De middelste lamp van een verkeerslicht heet officieel geel, in de volksmond oranje en in het Engels amber. Het laatste komt men ook vaak tegen in vertalingen uit het Engels. De in de twintigste eeuw veel gebruikte VT220-terminals hadden amberkleurige letters op zwart scherm. Ook deze benaming is door vertaling ontstaan. primaire kleur · secundaire kleur · tertiaire kleur · complementaire kleur · kleurencirkel · partitieve kleurmenging · kleurcontrast · kleurtemperatuur kleurcodering · kleurruimte · CIELAB · CMYK · HSL/HLS · HSV/HSB · HTML-kleuren · NCS · Pantone PMS · RAL · RGB · YIQ · YUV · YPbPr
Bron: nl.wikipedia.org

6.

12   9

Amber


Knappe sexy vrouw, met meestal grote borsten.

Man dat meisje was zo lekker, ze was 100% amber.
Penis2345678 op 2007-12-28

7.

8   6

Amber


Arabische meisjesnaam. Betekenis: Afgeleid van het Arabische ambar, (amber) wat een reukstof is, Amber is het symbool voor het zonlicht
Geel - bruin, waardevol juweel
Parfum
Bron: allebabynamen.nl

8.

6   5

Amber


Origin: English
Gender: Female
Meaning: Precious Stone
Bron: babynames.com

9.

4   3

amber


 • een hard wasachtig grijs product gevonden in de maag van potvissen dat bestaat uit verteerde rugschilden van reuzeninktvissen (het hoofdvoedsel van de potvis).
 • onjuist gebruikte naam voor barnsteen , omdat dit de Engelse naam voor barnsteen is, een fossiel hars van boomen met geel-oranje kleur.
 • ( kleur ) een oranjegele kleur hebbend die oorspronkelijk van barnsteen komt Heeft u die ook in het amber ?
 • barnsteen
 • amber stellend vergrotend overtreffend amber more amber most amber
 • barnsteen
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 10.

  5   4

  Amber


  Amber is een boek bestaande uit 10 delen van schrijver Roger Zelazny, en ook de naam van de plaats die in deze sage wordt beschreven. Amber is het enige, ware Koninkrijk. Daarnaast zijn er oneindig veel parallelle werelden. Deze zijn allemaal Schaduwen, afspiegelingen van het enige en ware Amber. In Amber regeerde koning Oberon, maar de koning is er niet meer. En zijn talrijke zonen en dochters voeren een hardnekkige strijd om de troon. Een strijd die zich voortzet tot in de verste Schaduwen. Tijdens deze strijd wordt troonpretendent Corwin gevangengenomen door zijn broer Eric. Hij belandt in een kerker, nadat zijn ogen zijn uitgebrand. Hij spreekt een vreselijke vloek uit, en vanaf dat moment wordt Amber bedreigd door duistere machten. Als een virus spreidt de Chaos zich uit over het eens ongeschonden Amber. Later blijkt dat de weg van Chaos naar Amber wordt veroorzaakt door de schade aan het oer-patroon, het fundament van Amber, door Corwin's broer Brand. Ver weg van Amber liggen de Hoven van Chaos, welke door de Logrus in stand worden gehouden. Deze worden gesymboliseerd door de Slang: de continue verandering. Dworkin, afkomstig uit de Hoven van Chaos heeft in een ver verleden op instructie van de Eenhoorn het Patroon gecreëerd en zijn afstammelingen bevolken Amber. Deze hebben allemaal de gave om het Patroon te betreden en met grote geestelijke inspanning te doorlopen. Vanaf dan kunnen zij door de schaduwen van Amber reizen. Ook de Aarde is één van die schaduwen. De serie bestaat uit twee reeksen van ieder vijf romans, waarvan de eerste serie het best staat aangeschreven. De eerste serie draait om Prins Corwin van Amber, die aan het begin van de serie geen vermoeden heeft van zijn ware identiteit: In de tweede serie is de zoon van Corwin, Merlin, de centrale figuur. Hij is een magiër en computerexpert: In Nederland wordt de Amber-serie uitgegeven door uitgeverij Prisma.
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  4   3

  Amber


  Amber is de artiestennaam van Marie-Claire Cremers (Ubbergen, 9 mei 1970). Ze groeide op in Duitsland, als dochter van een operazanger. Ze heeft een zoon en is gescheiden. Ze zingt sinds 1992, waarbij de langste tijd bij het label Tommy Boy Music. In 1996 heeft ze haar eerste hit, This Is Your Night. In 1999 was haar grootste succes, Sexual (Li Da Di), die nog regelmatig op MTV te horen is als achtergrondmuziek. In 2004 begon ze haar eigen platenlabel JMCA Enterprises, en bracht ze haar eigen solo-plaat My Kind Of World in eigen beheer uit.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  7   6

  Amber


  lief schattig ik noem ook zo en ben blij met mijn naam ik weet dat mijn naam een godin ben alle mijn naam he een maan en zon godin
  anoniem op 2013-03-21

  13.

  5   4

  Amber


  barnsteenkleurig, bruinig. Kleuraanduiding voor lang gerijpte wijnen. Bij rode wijn zichtbaar aan de rand van de wijn in het schuine glas. Ook zoete wijnen hebben deze kleur
  Bron: kapittelberg.be

  14.

  2   1

  Amber


  een super lieve meid die er altijd voor iedereen is maar wel houd van fixen en snoepen
  anoniem op 2016-01-06

  15.

  4   4

  Amber


  Amber is een Engelse meisjesnaam en betekent "reukstof".
  Op betekenis-babynamen.nl hebben 93 Amber's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
  Bron: betekenis-babynamen.nl

  16.

  5   5

  Amber


  Origin: Gaelic
  Meaning: Fierce.
  Bron: baby-names-and-stuff.com

  17.

  5   5

  Amber


  Amber is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Het is geschreven door Paul Geerts en gepubliceerd in De Standaard van 8 december 1997 tot en met 30 maart 1998. De eerste albumuitgave was op 2 februari 1999.
  Bron: nl.wikipedia.org

  18.

  2   2

  Amber


  Amber is een benaming die gebruikt wordt voor sommige bieren van hoge gisting. In tegenstelling tot wat het doet vermoeden, verwijst het woord "amber" niet naar de biersoort, maar slaat het enkel op de kleur van het bier, amberkleurig dus. Deze kleur wordt verkregen wanneer de brouwer zogenaamde "special B" mout gebruikt tijdens het brouwproces . Een gedeelte van de gerst is namelijk wat zwaarder gebrand en zal kleurstoffen afgeven. Deze kleuren het bier. Ook zorgen deze granen voor een wat intensere smaak van bijvoorbeeld kruiden of karamel.
  Bron: nl.wikipedia.org

  19.

  1   1

  Amber


  De leuke betekenis van Amber is:
  Een mooi meisjesnaam(mijn naam)
  Een orange bruinachtige kleur
  Zonlicht
  anoniem op 2016-10-10

  20.

  0   0

  AMBER


  Als ze lang worden bewaard of vroegtijdig oxideren, krijgen witte wijnen soms een kleur die op amber lijkt, dat wil zeggen oud goud met een diepbruine weerschijn. In likeurachtige wijnen is deze tint een bewijs van lange oudering op fles, die zeer gewaardeerd wordt.
  anoniem op 2016-02-17

  21.

  1   1

  Amber


  Amber is leuk tof super fantasties mmmmmm leuk woe hoe
  Amber op 2016-03-16

  22.

  4   5

  Amber


  meisjesnaam Betekenis: 'Amber, barnsteen'. Vooral in Engels was het gebruikelijk edelstenen als eigennamen te gebruiken (bijvoorbeeld Pearl). Ook een keer als (3e) jongensnaam aangetroffen.
  Bron: meertens.knaw.nl

  23.

  2   3

  amber


  ‘Amber, barnsteen’. Vooral in Engeland was het gebruikelijk edelstenen als eigennamen te gebruiken.
  Bron: babynamen.nl

  24.

  2   3

  Amber


  1. welriekende, harsachtige, op barnsteen gelijkende stof, uit zee opgevist, afscheiding van de potvis, geelachtig bruin. De beste stukken zijn hard en doorzichtig, en verspreiden bij wrijving een aangenaam prikkelende geur; 2. II,1: barnsteen. Samentrekking van het Portugese alambre, uit het Arabische al-anbar = barnsteen. III: Arabisch anbar, in het Portugees overgenomen als ambar. Zie Kaempfer, blz. 472 e.v. [zie ook: ambergris].
  Bron: historici.nl

  25.

  0   1

  Amber


  Amber is een Schoone meid lekker mmmmm ik wel met haar daten
  Amber  op 2016-03-16

  26.

  0   1

  amber


  ambré (FR), ambra (IT) barnsteenkleurig, bruinig. Kleuraanduiding voor lang gerijpte wijnen. Bij rode wijn zichtbaar aan de rand van de wijn in het schuine glas. Ook zoete wijnen hebben deze kleur Zie ook Rivesaltes ambré
  anoniem op 2016-02-17

  27.

  1   2

  amber


  ambré (FR), ambra (IT) barnsteenkleurig, bruinig. Kleuraanduiding voor lang gerijpte wijnen. Bij rode wijn zichtbaar aan de rand van de wijn in het schuine glas. Ook zoete wijnen hebben deze kleur Zie ook Rivesaltes ambré
  anoniem op 2016-02-17

  28.

  1   3

  Amber


  Wet afschaffing malus en bevordering re-integratie; afschaffing van de bonus-malusregeling en uitbreiding van de maatregelen die gericht zijn op re-integratie van arbeidsongeschikten in het arbeidsproces, zoals loonkostensubsidie, loonsuppletie, proefplaatsingen enz.; vervallen met de inwerkingtreding van de wet rea per 1.7.1998; de wet rea is per 1.1.2006 vervangen door de wia.
  Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

  29.

  2   4

  Amber


  am·ber (de; m) welriekende stof barnsteen bep. harssoort
  Bron: vandale.nl

  30.

  1   3

  Amber


  Amber, ook wel ambergris, is een overwegend grijskleurig, hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Het woord is afgeleid van het Arabische anbar (عنبر). Een theorie is dat amber wordt gevormd uit de verteerde rugschilden van inktvissen, het hoofdvoedsel van potvissen. Omdat soms delen van de harde, snavelachtige bek van inktvissen in amberklompen worden gevonden, is een verklaring dat amber wordt gevormd om deze harde onverteerbare delen makkelijker het darmstelsel van de potvis te laten passeren. Ambergris spoelt aan op stranden en drijft soms in klompen tot 45 kg op zee rond, en wordt dan wel eens door vissers opgepikt. Daarnaast wordt bij het slachten van potvissen de eventueel aanwezige amber gewonnen. De grootste klomp ooit gevonden, woog 455 kg en werd in 1914 in Londen verkocht voor 23.000 pond, wat in april 2013 (gezien de inflatie) ongeveer 1,6 miljoen pond zou zijn. De potvis die op 15 december 2012 bij het eiland Texel aanspoelde, had 83 kg amber in zijn darmen. De hoeveelheid heeft mogelijk een rol gespeeld bij zijn dood. De waarde van de substantie wordt geschat op enkele honderdduizenden euro's. Ambergris wordt gebruikt als geurstof bij de productie van parfum. Door de hoge prijs en de onzekere aanvoer en kwaliteit wordt het weinig gebruikt. Om de geur van ambergris na te bootsen zijn er diverse synthetische geurstoffen ontwikkeld, zoals Grisalva, Ambreine en Ambroxan. Als plantaardig alternatief kan de geurstof labdanum worden gebruikt, de hars van de cistusroos (Cistus ladanifer), deze komt in bepaalde geuraspecten overeen. Ook ambrettezaad en engelwortelextracten worden hiervoor gebruikt.
  Bron: nl.wikipedia.org

  31.

  0   2

  Amber


  Amber, m. gmv. welriekende gom, barnsteen. *-BLOEM, v. (-en). *-GEUR, m. gmv. *-GEURIG, bn. *-GRIJS, o. graauwe amber. -, bn. *-HOUT, o. gmv. *-KRUID, o. zeker gewas. *-PEER, v. (...peren).
  Bron: dbnl.org


  Betekenis van Amber toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << algebra Amerika >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen