Betekenis Amalia

Wat betekent Amalia? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord Amalia. Je kunt ook zelf een definitie van Amalia toevoegen.

1.

3   0

Amalia


Ik denk dat de naam Amalia is afgeleid van het Arabisch woord Amal, wat HOOP betekent. Het zou kunnen zijn dat het via Spanje in het Germaans terecht is gekomen.
Arabist op 2013-01-28

2.

2   0

Amalia


Amalia is een Latijns-Amerikae meisjesnaam en betekent "inspanning in de strijd".
De naam stamt af van Amelia. Op betekenis-babynamen.nl hebben 3 Amalia's hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

3.

2   0

Amalia


meisjesnaam Betekenis: Verkorting van Germaans amal-namen, bijvoorbeeld Amalberga (zie Amelberga). Amal- betekent `inspanning (in de strijd)', vergelijk Alma. Amalia vertoont grote overeenkomst met Aemilia en varianten van beide namen worden wel eens verward (zoals Emelie, Emely). Amal-namen kwamen vooral voor in het Oostgotische koningshuis (vergelijk Amalaswintha). Amalburga/Amalberga/Amalia is de naam van een legendarische heilige uit de 8e eeuw; kerkelijk(e) feestdag: 10 juli. Een bekende draagster van de naam is Amalia van Solms.
Bron: meertens.knaw.nl

4.

2   0

Amalia


Amalia is een meisjesnaam. De naam is afgeleid van het Germaanse woord amal en betekent "inspanning in de strijd".
Bron: nl.wikipedia.org

5.

2   0

Amalia


Amalia is een dorpje gelegen in de gemeente Mamusa in de Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest. Het dorpje ligt 30 km zuidwestelijk van Schweizer Reneke.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   0

Amalia


Latijnse meisjesnaam. Betekenis: Ingespannen strijdens
Hardwerkend
Bron: allebabynamen.nl

7.

1   0

Amalia


Origin: Spanish
Meaning: Spanish form of Amelia: industrious.
Bron: baby-names-and-stuff.com

8.

1   0

Amalia


Amalia van Solms (Braunfels, 31 augustus 1602 - Den Haag, 8 september 1675), gravin van Braunfels, was de vrouw van Frederik Hendrik van Oranje. Amalia van Solms-Braunfels werd op 31 augustus 1602 geboren als dochter van Johan Albrecht I van Solms-Braunfels (de oudste zoon van Elisabeth van Nassau, een zuster van Willem van Oranje) en Agnes van Sayn-Wittgenstein. Haar jeugd bracht zij door op het slot Braunfels aan de Lahn. Op 18-jarige leeftijd kwam zij als hofdame van Elizabeth Stuart, echtgenote van Frederik V van de Palts, de 'winterkoning' van Bohemen (en neef van de stadhouder), naar Den Haag. Hier leerde zij Frederik Hendrik kennen, wiens achternicht zij was. Zij trad op 4 april 1625 met hem in het huwelijk. Frederiks halfbroer Maurits had dit op zijn sterfbed aan hem gevraagd. Uit hun huwelijk werden negen kinderen geboren, van wie vier de volwassen leeftijd niet bereikten: Toen Frederik Hendrik na het overlijden van zijn broer prins Maurits stadhouder werd, wist hij zijn invloed op het beleid sterk uit te breiden. Hiermee groeide ook de invloed van Amalia. Onder Frederik Hendrik en Amalia nam het ceremonieel in het Haagse hofleven aanzienlijk toe. De bouw van een aantal paleizen, waaronder het Huis Honselaarsdijk, het paleis te Rijswijk, het Huis ten Bosch en aanzienlijke verbouwingen aan het Oude Hof in het Noordeinde, het kasteel van Buren en het Hof van Solms in Oirschot, volgden. Amalia was de stuwende kracht achter het huwelijk van haar oudste dochter Louise Henriëtte met de keurvorst van Brandenburg en haar zoon Willem II met Maria Stuart. Na de dood van haar zoon nam zij de voogdij van haar kleinzoon Willem III op zich. Na het overlijden van haar echtgenoot stond in 1649 Filips IV van Spanje het grondgebied van Turnhout aan haar af. Als vrouwe van Turnhout had zij een belangrijke invloed op de Geschiedenis van Baarle en de enclave-geschiedenis van Baarle. Haar stoffelijk overschot werd bijgezet in de Grafkelder van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk in Delft. In het voormalig stadhouderlijk paleis aan het Binnenhof in Den Haag, het huidige gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, bevindt zich een galerij die naar Amalia van Solms is vernoemd. In de Amalia van Solmsgalerij bevindt zich een reeks van zeventiende eeuwse portretten van vrouwen uit de hofhouding van Amalia van Solms.
Bron: nl.wikipedia.org

9.

1   0

Amalia


Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau (Den Haag, 7 december 2003) is het oudste kind van koning Willem-Alexander der Nederlanden en koningin Máxima. Ze is sedert 30 april 2013 de eerste in lijn van troonsopvolging en wordt formeel aangeduid als Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje en informeel als kroonprinses.
Bron: nl.wikipedia.org

10.

0   0

Amalia


Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 27 april 1967) is sinds 30 april 2013 koning der Nederlanden. Hij is het oudste kind van prinses Beatrix en prins Claus.
Bron: nl.wikipedia.org

11.

0   1

Amalia


Origin: Latin
Gender: Female
Meaning: Hardworking
Bron: babynames.com


Betekenis van Amalia toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Amalgith Amalie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen