Betekenis Alter ego

Wat betekent Alter ego? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Alter ego. Je kunt ook zelf een definitie van Alter ego toevoegen.

1.

1   0

Alter ego


Een alter ego (Latijn, letterlijk andere ik) is een tweede persoonlijkheid waarmee een persoon zich onderscheidt van zijn werkelijke identiteit. In fictieverhalen wordt deze term vooral gebruikt om personages met verschillende identiteiten of verschijningsvormen te beschrijven, zoals superhelden of geheim agenten die bewust verdoezelen wie ze echt zijn. Ook in werkelijkheid kan iemand een alter ego aannemen. Hierbij moet een alter ego niet verward worden met een pseudoniem. Een goed voorbeeld hiervan is David Bowie: deze trad een tijdlang op als het personage Ziggy Stardust en gaf zelfs persconferenties als zijn alter ego, terwijl de naam David Bowie een pseudoniem is van David Jones. Verschillende identiteiten bij de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) worden ook wel alter ego's genoemd.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

1   0

Alter ego


Een alter ego is een persoonsbenaming die een tweede of andere ik, ofwel een andere persoonlijkheid van iemand aangeeft. Ook kan het gaan om een schrijver die zijn of haar eigen persoonlijkheid in een romanfiguur tot leven brengt. Tevens is het een benaming voor een echtgenoot of vaste partner. De term is afkomstig uit het Latijn. Het betekent ‘andere ik’. In de literatuur wordt een alter ego veel gebruikt om bepaalde personages te beschrijven die verschillende identiteiten of verschijningsvormen aannemen. Andere benamingen voor alter ego zijn: plaatsvervanger en gevolmachtigde. In dat geval is een alter ego dus geen persoon in een persoon, maar zijn beide persoonlijkheden gescheiden, uniek. Een alter ego kan ook voorkomen bij bepaalde ziektes. Iemand denkt/voelt/handelt dan in twee verschillende persoonlijkheden. Het ene moment is hij of zij ‘zichzelf’, het andere moment kan dit omslaan naar een ander karakter. Dit is het geval bij een dissociatieve identiteitsstoornis.
Bron: ensie.nl

3.

0   0

Alter ego


Alter ego is een Belgische stripreeks waarbij de eerste zes zonder volgorde zijn uitgegeven. vervolgens werd er een einde geschreven genaamd "Ultimatum die men als laatste dient te lezen. De strips zijn gedurende 2011-2013 ongenummerd uitgegeven. Na dat de eerste reeks (de eerste 7 titels) afgewerkt zijn zijn de schrijvers samen begonnen aan een gelijknamige reeks met weer andere namen als titel. Het laatste boek hiervan schreef Pierre-Paul Renders tevens alleen.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Alter ego toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Hoofdpagina - wist je dat 52 Reinoud III van Gelre >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen