Betekenis Alma

Wat betekent Alma? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord Alma. Je kunt ook zelf een definitie van Alma toevoegen.

1.

1   0

Alma


Alma is een Latijns-Amerikae meisjesnaam en betekent "Meisje".
Op betekenis-babynamen.nl hebben 12 Alma's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

1   0

Alma


Alma is een historisch merk van motorfietsen. Ets. Alma, Clermont-Ferrand (1949-1959). Frans merk dat lichte motorfietsen, scooters en bromfietsen bouwde, zowel met eigen motorblokken als met Le Poulain- en Ydral-motoren van 50- tot 150 cc, meestal tweetakten. Vanaf 1953 bouwde men Sachs-motoren in.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

1   1

Alma


meisjesnaam Betekenis: Germaans naam, verkort uit Amalberg, Almaberga en dergelijke (vergelijk amel-). Amal- `inspanning (in de strijd)' is een stam die al voorkomt in de naam der Amelungen, een Oostgotisch koningsgeslacht. Alma is ook te verklaren uit Latijn alma `voedend, verkwikkend'. De naam is waarschijnlijk uit Spanje afkomstig en hier wellicht opgekomen onder invloed van opera's van Romberg en Flotow (Bach 374). In Engels werd de naam populair na de goede afloop van de slag bij Alma, tijdens de Krim-oorlog (1854).
Bron: meertens.knaw.nl

4.

1   1

alma


 • ( fruit ) appel
 • ( fruit ) appel «Az alma friss és finom az íze.» De appel is fris en smakelijk zoet.
 • ziel
 • ziel
 • ziel
 • ( muziek ) stapel (van een viool e.d.)
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  0   0

  Alma


  Alma is de naam van de universiteitsrestaurants aan de KU Leuven. Het doel van Alma is goede en vooral betaalbare maaltijden te verschaffen aan studenten. Ook professoren en andere personeelsleden kunnen terecht in één van de Almavestigingen. Alma kan goedkope maaltijden aanbieden dankzij subsidies: de universiteit ontvangt een toelage voor sociale studentenvoorzieningen van het Ministerie van Onderwijs, en kent op haar beurt een deel van dat geld toe aan Alma.
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  0   0

  Alma


  Locatie van het metrostation Alma is een station van de Brusselse metro, gelegen in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, in het oosten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het metrostation werd geopend op 7 mei 1982 en was het oostelijke eindpunt van lijn 1B totdat deze op 31 augustus 1988 verlengd werd naar Stokkel. Station Alma bevindt zich op de Brusselse campus van de Universitair ziekenhuis Sint-Lambrechts-Woluwe en is genoemd naar het aangrenzende Almaplein. In de oorspronkelijke metroplannen zou het station zich bevinden onder het gebouw van het Universitair ziekenhuis Sint-Lambrechts-Woluwe, maar dit is later gewijzigd. De ruwbouw voor dit station is echter nog steeds aanwezig. Het overdekte, maar niet ondergrondse station werd ontworpen door de architect Lucien Kroll, die eveneens tekende voor een groot deel van de universitaire campus. De toegangen bevinden zich gelijkvloers en de zijkanten van het station zijn open, waardoor er licht binnen kan vallen en de perrons een voortzetting van de openbare ruimte vormen. De aansluitende sporen bevinden zich evenwel ondergronds. De vloeren zijn gelegd met kleine straatstenen, afwijkend van in andere Brusselse metrostations gebruikt materiaal. Het veelhoekige dak rust op een groot aantal zuilen op de perrons, die door hun grove structuur en vertakkingen aan de bovenzijde iets weghebben van bomen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  0   0

  Alma


  Alma is de naam van het samenwerkingsverband tussen de steden Aken, Luik en Maastricht. Alma staat voor: Aken,Luik en Maastricht Alliantie. Deze stedelijke agglomeratie heeft ongeveer 2,1 miljoen inwoners . Dit kan echter verschillen van andere statistieken, waarschijnlijk omdat er in deze regio verschillende agglomeraties in elkaar over lopen. Zo zijn er de losse agglomeraties op zich (bijvoorbeeld Maastricht-Parkstad agglomeratie en Aken agglomeratie), Alma (zoals hierboven beschreven), en de Euregio Maas-Rijn. Deze laatste heeft ongeveer 3,9 miljoen inwoners en wordt vaker gebruikt dan Alma.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  0   0

  Alma


  Alma is een ongenummerd album van Michel Huygen in de hoedanigheid van Neuronium. Het wordt uitgegeven in 1987; het is ongenummerd omdat het een verzamel-lp/cd is. In 1997 wordt de CD-versie uitgegeven vanwege het twintigjarig bestaan van Neuronium. Het album is dan geremixt, en geremasterd. Het kan dus zijn dat de uitvoeringen op de cd anders klinken dan op de lp.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  0   0

  Alma


  De Almaborg te Bedum was een borg in de provincie Groningen. De buitenplaats Alma, een oude borg, aan de Wolddijk bij Bedum (Groningen, Nederland). Alma is een zeventiende-eeuwse borg met een nog oudere voorgeschiedenis die halverwege de achttiende eeuw wat is teruggebracht van formaat en omstreeks 1850 weer wat is vergroot en toen het huidige uiterlijk heeft gekregen. Een deel van de binnenmuren zal nog van voor 1600 zijn. De grote landbouwschuur, eraan vastgezet, is negentiende-eeuws. Tegenwoordig ligt Alma te midden van 53 hectare eigen grond. Alma is nog deels omsingeld en omgracht. De oostgracht is echter gedempt en de zuid- en westsingel zijn geëgaliseerd. huidige boerderij Zijkant voorhuis
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  0   0

  Alma


  Alma is een plaats (ville) in de Canadese provincie Quebec en telt 30.904 inwoners (2011).
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  0   0

  Alma


  Alma is een voormalig waterschap in de provincie Groningen. Het waterschap was een fusie in 1933 van Zuidwestelijke of Tichelwerkspolder en Zandvoort en lag ten westen van Bedum. Het lag tussen de Oude Ae en het Boterdiep. De noordgrens lag ten westen van de Wolddijk even ten noorden van de spoordijk en ten oosten hiervan ten zuiden van de Oude dijk. De zuidgrens lag op de Munnikeweg. Het gemaal sloeg uit op het Boterdiep. Het stond (en staat) net ten zuiden van de bebouwde kom, aan de westkant van het kanaal. Het gehele gebied wordt tegenwoordig beheerd door het waterschap Noorderzijlvest.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  0   0

  Alma


  Alma is een rivier op De Krim. In de Slag aan de Alma medio 19de eeuw maakte Florence Nightingale furore.
  alma claassen op 2015-01-10


  Betekenis van Alma toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Ally Aloiki >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen