Betekenis Allahoe akbar

Wat betekent Allahoe akbar? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Allahoe akbar. Je kunt ook zelf een definitie van Allahoe akbar toevoegen.

1.

3   2

Allahoe akbar


Allahoe akbar (الله أَكْبَر, Allāhu akbar) is een Arabische zinsnede die ook de takbīr of takbeer (تَكْبِير) wordt genoemd en meestal vertaald wordt als "God is de grootste". Anderen vertalen de woorden ook wel met "God is groot", "God is zeer groot" of "God is groter". Tevens wordt "Allah akbar" tijdens de salat opgezegd, namelijk telkens aan het begin van het gebed dat moslims in principe vijfmaal per dag uitvoeren. Akbar is de overtreffende trap van het bijvoeglijk naamwoord kabīr (geweldig, groot, belangrijk). Als de zinsnede wordt gebruikt ter vergelijking, zoals in Allāhu akbar min mala'ikatihi ("God is groter dan Zijn engelen") heeft akbar de betekenis van "groter dan" of "belangrijker dan". Als het los gebruikt wordt, heeft het de betekenis van "grootste" of "opperste". De term kan ook zo uitgelegd worden dat God niet groter is dan iets of iemand, maar dat Hij simpelweg zo groot is dat het niet te bevatten is. In algemenere zin wordt het allahoe akbar gebruikt als een leuze om te bevestigen dat Allah groter is (dan God), oftewel: de God van Abraham, Noach, Mozes, Jezus en Mohammed wordt verondersteld groter en belangrijker te zijn dan die van andere (niet-abrahamitische) religies. "Allahoe akbar" staat in het midden van de vlag van Irak en langs de randen van de centrale witte baan op de vlag van Iran geschreven. Tevens is het de titel van het voormalige volkslied van Libië.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   3

Allahoe akbar


Allahoe akbar kan verwijzen naar: Allahoe akbar (islam), de Arabische zinsnede "God is de grootste". Allahu Akbar (volkslied), het voormalige volkslied van Libië. Allahu Akbar (boek), een boek van Diederik Saure, "Allahu Akbar".
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Allahoe akbar toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Onverzadigde verbinding Lavoslav Ružička >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen