Betekenis Alien

Wat betekent Alien? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Alien. Je kunt ook zelf een definitie van Alien toevoegen.

1.

1   2

Alien


Alien is een meisjesnaamnaam en betekent "Schoonheid, Nobel, Helder, beeldschoon, Nobel, lichtend". De naam stamt af van Alina. Op betekenis-babynamen.nl hebben 4 Alien's hun eigen naam gewaardeerd met 3.5 sterren(van de 5). aardig tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

0   2

alien


Variant van Alina.
Bron: babynamen.nl

3.

0   2

Alien


Alien is een Britse sciencefiction/horrorfilm uit 1979. De film werd geregisseerd door Ridley Scott, ook bekend van Blade Runner (1982) en Gladiator (2000). De filmtitel refereert aan de antagonist van de film, een monsterlijk buitenaards wezen. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm en Yaphet Kotto. De film won een Oscar voor de speciale effecten, waaronder het buitenaardse wezen (de alien) dat werd ontworpen door de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger. In 2003 kwam er een Director's cut in de bioscoop, met enkele extra scènes. De film was tevens het begin van een mediafranchise van inmiddels zes films.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   2

Alien


De Alien (soms ook Xenomorph genoemd) is een fictief parasitair buitenaards wezen, dat voorkomt in zes films van 20th Century Fox. Daarnaast komt het wezen in een groot aantal andere media voor, zoals stripboeken, romans en videospellen. Het wezen maakte zijn debuut in de film Alien uit 1979. De Alien kent verschillende gedaantes, waarin de films en andere media vaak op wordt gevarieerd. Ze zijn wel in elke film uitermate agressief en niet bijster slim, met uitzondering van de film Alien: Resurrection. De Aliens hebben een leefstijl gelijk aan die van mieren en wespen; zo kunnen alleen speciale Aliens genaamd Koninginnen zich voortplanten, en ondergaan jonge Aliens een aantal gedaanteveranderingen alvorens hun volwassen vorm te bereiken. Voor het voortplanten maken de Aliens gebruik van een gastlichaam. De Alien is ontworpen door de Zwitserse artiest Hans Rüdi Giger.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   2

Alien


Alien is de naam van een sciencefiction/horror mediafranchise, dat begon met de gelijknamige film uit 1979. De franchise is inmiddels uitgegroeid tot vier films, twee cross-over films, een prequelfilm, en een groot aantal spin-off media zoals boeken, strips en videospellen. De rechten op de franchise zijn in handen van 20th Century Fox Studios. Centraal in de franchise staat een monsterlijk buitenaards wezen, dat enkel bekendstaat onder de naam Alien. Dit wezen kent per incarnatie binnen de franchise een groot aantal verschillende gedaantes. Een ander personage dat centraal staat binnen de franchise is Ellen Ripley, een mens die het geregeld met deze Alien aan de stok krijgt. De Alien-franchise kent cross-overs met andere mediafranchises, waarvan de cross-overs met Predator (eveneens eigendom van 20th Century Fox Studios) de bekendste zijn.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   2

Alien


Alien is de elfde aflevering van het zevende seizoen van de televisieserie Law & Order: Special Victims Unit, die voor het eerst werd uitgezonden op 6 december 2005.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   2

Alien


Alien is een programma dat softwarepakketten converteert, ontwikkeld door Joey Hess. Deze conversie heeft als voordeel dat er meer software beschikbaar is voor een Linuxdistributie. Bijvoorbeeld het besturingssysteem Debian kan zo ook RPM-installatiebestanden installeren met behulp van Alien, iets wat normaal gezien niet mogelijk is.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   2

Alien


Alien is een studioalbum van Steve Jolliffe. Het album werd uitgegeven door AMP Records uit Londen, in de Verenigde Staten werd het uitgegeven door Horzion Music uit Glasco (New York). De muziek kreeg het genre Future Age Music opgeplakt, hetgeen dus verder zo moeten gaan dan New agemuziek; het verschil is miniem.
Bron: nl.wikipedia.org

9.

0   2

alien


z.nw. ruimtewezen, buitenaards wezen
Bron: stichtingnederlands.nl

10.

0   2

alien


pred. buitenaards
Bron: stichtingnederlands.nl


Betekenis van Alien toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Alieke Aliene >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen