Betekenis Alia

Wat betekent Alia? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Alia. Je kunt ook zelf een definitie van Alia toevoegen.

1.

0   0

Alia


Alia is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "Van grote allure, subliem".
De naam stamt af van Alyia or Aleah..
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

0   0

Alia


mannetjesolifant zonder slagtanden.
Bron: historici.nl

3.

0   0

Alia


Alia (ook wel alijah of aliyah, meervoud aliyot; letterlijk opgang) is als term voor de Joodse emigratie naar Israël geadopteerd, maar is van oorsprong een algemene Tenachische term. De betekenis, namelijk opstijging, is het stijgen in heiligheid. Het Heilige Land is heiliger dan andere landen, en dus heet het zich verplaatsen van buiten het Land naar binnen het Land alia. Daarnaast kan het woord ook betrekking hebben op personen die in het Land wonen maar niet in Jeruzalem, en die naar Jeruzalem komen. Deze betekenis komt bijvoorbeeld voor in de gebeden van de joodse feestdagen. Later werd de term in de rabbijnse literatuur gebruikt om immigratie naar het Heilige Land mee aan te duiden. Er worden verschillende grote aliot, grote immigratiegolven, onderscheiden. De eerste vier aliot, bestonden met name uit grootschalig emigrerende Oost-Europese Joden.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

Alia


Alia kan verwijzen naar: Alia (gemeente), Italiaanse gemeente Alia (emigratie) Alía, Spaanse gemeente Alia (achternaam), een familienaam Ramiz Alia, president van Albanië Alia (geslacht), een slakkensoort geslacht uit de familie Columbellidae
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Alia toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Alternatief Aliah >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen