Betekenis Alfa

Wat betekent Alfa? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord Alfa. Je kunt ook zelf een definitie van Alfa toevoegen.

1.

3   1

Alfa


zelfstandig naamwoord - eerste letter van het Griekse alfabet
Voorbeeld: je krijgt eerst alfa en dan omega
richting in het onderwijs waarbij de nadruk op talen ligt
Voorbeeld: hij is een echte alfastudent
Bron: www.muiswerk.nl

2.

3   2

alfa


Alfa is de outperformance die een beleggingsfonds heeft behaald bovenop wat verwacht zou mogen worden volgens een bepaald beleggingsmodel. Een positieve alfa geeft aan dat een fonds het beter heeft gedaan dan op basis van de gegeven beta verwacht mocht worden. Evenzo geeft een negatieve alfa aan dat het fonds een underperformance heeft, gegeven de verwachtingen die behoren bij de beta van het fonds.
Bron: ondernemersunited.nl

3.

2   3

Alfa


Een alfadier, gewoonlijk naar het geslacht alfamannetje of alfavrouwtje genoemd, is het individuele dier in een groep van een bepaalde diersoort dat duidelijk de leiding heeft. Deze leiding kan de vorm van heerschappij aannemen maar kan ook gewoon op gezag berusten. Bij de mens en de chimpansee regeert het alfamannetje de hele groep, en wordt hij geëerd door de andere groepsleden met symbolische gebaren van onderwerping (zoals buigingen en het mannetje voorop laten lopen) en met privileges. Gewoonlijk moet de alfa-mens of -chimpansee, om zijn status te handhaven, coalities sluiten met andere leidende mannen. Die krijgen daardoor soms meer praktische invloed dan de formele alfa. Hun naaste verwanten, de bonobo's daarentegen leggen hun leiders niet zo'n groot gezag in handen; hier moet de alfa-man zich keer op keer bewijzen. Matriarchale dieren hebben uiteraard een alfavrouwtje. Sommige dieren zijn patriarchaal noch matriarchaal van natuur en hebben zowel een alfamannetje als -vrouwtje. Dit treft men bij verscheidene kleinere apensoorten aan. Eigenaardigheid is dat het mannetje vaak zijn status verdient door kundig en dapper gedrag (republiek-model) en de vrouwtjes hun status aangeboren krijgen (zogenaamde adel). Bij veel zoogdieren, bijvoorbeeld de onevenhoevigen, mag het alfamannetje als enige met de vrouwtjes paren. Dit is een evolutionair middel om het nageslacht zo sterk mogelijk te maken. Keerzijde van de munt is wel dat het mannetje zich ieder jaar voorafgaande aan de paartijd in meerdere gevechten moet bewijzen. In wolvenroedels komen alfaparen voor. Deze paren mogen het eerst eten van een prooi en vaak als enige paren. Insectensoorten die zich als een volk organiseren hebben een koningin, die soms populatie op populatie overleeft. Als zij sterft, soms eerst na tientallen jaren (dit is het geval bij enkele termietensoorten), betekent dat vaak het einde van de kolonie. Andere insecten houden hun koningin niet zo lang; dit doen bijvoorbeeld wespen. Als de koningin van een wespennest sterft, gewoonlijk rond het einde van augustus, zwermen de wespen massaal uit naar alles wat suiker bevat. Wanneer men een alfa-dier doodt kan dat ernstige gevolgen hebben voor de populatie, die zich stuurloos gedraagt en niet gauw een nieuwe leider gekozen heeft. Soms wordt dit als een manier van bestrijding toegepast: wanneer men bijvoorbeeld bij een rattenkolonie de alfa-rat doodt, zal de populatie uit elkaar gaan en is het probleem van overlast op die plaats verdwenen.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   3

Alfa


Eerste letter van het Griekse alfabet.
Eerste letter van het alfabet.


Nieuwe start/begin..
Zo heb ik het ervaren toen ik een hond kreeg met de naam Alfa..
anoniem op 2012-08-27

5.

0   3

Alfa


De alfa (hoofdletter Α, onderkast α, Grieks αλφα, ook wel gespeld als alpha) is de eerste letter van het Griekse alfabet. De hoofdletter Α is gelijk aan de Latijnse letter A. α' is het Griekse cijfer voor 1, ,α voor 1000. De alfa wordt uitgesproken als een /a/, zoals in appel of een /aa/, zoals in aap. Zoals ook de andere letters van het Griekse alfabet, ontleent de alfa zijn naam aan het Fenicische, en het Hebreeuwse alfabet, waar elke letter wordt aangeduid met een woord dat met die letter begint; in dit geval Alef, os.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   4

Alfa


Alfa is een historisch merk van motorfietsen. Alfa stond voor: Alexander von Falkenhausen, München. Von Falkenhausen was een voormalig BMW-technicus en coureur die tussen 1925 en 1928 een gering aantal motorfietsen bouwde met Engelse Villiers-tweetaktmotoren van 172 en 346 cc. Er was nog een merk met de naam Alfa: zie Alfa (Udine).
Bron: nl.wikipedia.org

7.

1   4

Alfa


Alfa is een Belgische stripreeks die begonnen is in 1996 met Pascal Renard als schrijver en Youri Jigounov als tekenaar.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

1   5

Alfa


Alfa is een historisch merk van motorfietsen. Motocicli Alfa, Udine (1923-1926). Italiaanse fabriek die naast een 170 cc motorfiets met Engelse Norman-inbouwmotor ook de 346 cc kopklepper van Bradshaw en Blackburne gebruikte.
Bron: nl.wikipedia.org

9.

1   5

Alfa


   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: NE Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (↓/✂) Alfa is de studentenkring aan de KU Leuven voor archeologie. Ze is verbonden aan de faculteit Letteren, samen met Eoos (Taal- en Regiostudies), Mecenas (Kunstgeschiedenis), Babylon (Taal- en Letterkunde), Historia (Geschiedenis) en Musicologica (Musicologie). De zes Letterenkringen organiseren geregeld gezamenlijke activiteiten en proberen ook eensgezind hun belangen te verdedigen binnen LOKO. Ieder jaar organiseert Alfa in samenwerking met de KU Leuven een archeologische tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek van de universiteit.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Alfa toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< albino allee >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen