Betekenis Alba

Wat betekent Alba? Hieronder vind je 17 betekenissen van het woord Alba. Je kunt ook zelf een definitie van Alba toevoegen.

1.

1   0

Alba


Alba is een Catalaanse jongensnaam en betekent "Witte stralen, Dageraad".
Op betekenis-babynamen.nl hebben 3 Alba's hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

1   0

Alba


Latijnse meisjesnaam. Betekenis: Witte stralen, Dageraad
Witte heuvel
Bron: allebabynamen.nl

3.

1   0

Alba


( land ) Schotland
Bron: nl.wiktionary.org

4.

2   1

Alba


het meisje Alba, hoofdstuk 9 uit het Huis met de Geesten van Isabel Allende
meisje op 2013-04-01

5.

0   0

Alba


Origin: Spanish
Meaning: A place name.
Bron: baby-names-and-stuff.com

6.

0   0

Alba


Origin: Latin
Gender: Female
Meaning: Dawn, Sunrise
Bron: babynames.com

7.

0   0

ALBA


Allergenenbank, het is een databank met gegevens over overgevoeligheid ten aanzien van voedsel.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

8.

0   0

Alba


Naam van het verenigde koningrijk van de Scotti en de Picten (vanaf 843 na Christus). Kom je nu nog regelmatig tegen op kentekenstickers van auto's. Nationalistisch teken.
Bron: buitensport-schotland.nl

9.

0   0

Alba


Alba is een tovenaar uit de Japans-Duitse tekenfilmreeks Sinbad, die ook in het Nederlands werd vertaald onder de naam "Sinbad de zeeman". Alba (in het Duits Balba genoemd) is een van de twee tovenaars die verantwoordelijk is voor de betovering van prinses Sheila, een bont gekleurde vogel en metgezel van Sinbad. Sinbad is in het bezit van een vliegend houten paard. Bovendien bezit hij de macht om mensen in dieren of steen te veranderen. Alba is minder vaak te zien dan zijn broer tovenaar Dschinn, maar als hij er is, dan is hij ook de meest aanwezige. De stem van Alba werd vertolkt door Hans Otjes. Alba is te zien in de volgende afleveringen: Uit kindvriendelijke overwegingen werden enkele scènes waarin Alba een rol speelde geschrapt zoals een close-up van een brandende Alba in het avontuur "Het gestolen kasteel". Ook de scène waarin de vrienden van Sinbad bijna worden doorkliefd door een standbeeld met een groot zwaard in het avontuur "De heksentoren" alsmede een scene met demonen, die Alba op Sinbad afstuurt in dezelfde aflevering. Ten slotte zijn de scènes waarin Alba met vuur gooit uit "de heksentoren" weggelaten.
Bron: nl.wikipedia.org

10.

0   0

Alba


Alba is een gemeente in de Spaanse provincie Teruel in de regio Aragón met een oppervlakte van 69,53 km². Alba telt 231 inwoners (1-1-2012).
Bron: nl.wikipedia.org

11.

0   0

Alba


Alba is een merknaam van Alfred Baruchs motorfietsenfabriek. Alba: Stettiner Präzisions- & Kettenwerk, later Alba-Werke GmbH en Möhringer Präzisionswerk Gm-bh, Stettin-Möhringen (1919-1924). Alba bouwde oorspronkelijk alleen 198- en 249 cc motorfietsen. Later kwam er ook een driewielig transportvoertuig dat van een eigen blok kon worden voorzien maar ook met blokken van Huy en TeCo leverbaar was. In 1923 stopte Baruch de productie.
Bron: nl.wikipedia.org

12.

0   0

Alba


Alba is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Texas, en valt bestuurlijk gezien onder Rains County en Wood County.
Bron: nl.wikipedia.org

13.

0   0

Alba


Alba is een plaats (borough) in de Amerikaanse staat Pennsylvania, en valt bestuurlijk gezien onder Bradford County.
Bron: nl.wikipedia.org

14.

0   0

Alba


Alba is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Missouri, en valt bestuurlijk gezien onder Jasper County.
Bron: nl.wikipedia.org

15.

0   0

Alba


Alba is een stad en gemeente in het zuiden van de Italiaanse regio Piëmont, in de provincie Cuneo. De stad ligt op de rechter oever van de rivier de Tanaro en wordt omgeven door heuvels die bedekt zijn met wijngaarden. Waarschijnlijk is Alba van Keltische of Ligurische oorsprong. De Romeinen doopten de stad in 89 voor Christus Alba Pompeia. Het centrum van Alba wordt gedomineerd door vijf 14e-eeuwse torens; enkele behoorden ooit toe aan de nobele families van de stad. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de bakstenen kathedraal uit de 15e eeuw, de 13de-eeuwse kerk San Domenico en het recentelijk gerestaureerde Palazzo Comunale. Alba is bekend om haar witte truffels. Ieder jaar wordt er in de stad een truffelbeurs gehouden. In de stad is ook het hoofdkantoor van Ferrero gevestigd, bekend van producten als Nutella, Mon Chéri en Ferrero Rocher.
Bron: nl.wikipedia.org

16.

0   1

Alba


Alba (ook wel Albaplas of Albameer) is een kunstmatig meer bij Oosterhuizen en het Apeldoorns Kanaal in de Nederlandse provincie Gelderland. Het heeft een oppervlakte van 0,27 km². Het meer is ontstaan door de afgraving van kalkzandsteen vanaf 1906 door de steenfabriek Alba. Aanvankelijk was hier een zandheuvel genaamd de Scherpenberg, en verder heidegebied. Het geheel werd decennialang afgegraven door Alba. De export verliep in de beginjaren onder meer via het tegenoverliggende Apeldoorns Kanaal en een smalspoor naar de spoorlijn Dieren - Apeldoorn. Nadat aan de activiteiten van Alba een eind was gekomen, kreeg in 1994 de firma Roelofs Den Ham uit Den Ham een vergunning om hier aan zandwinning te doen - een vergunning die later werd overgenomen door de Zandexploitatiemaatschappij ALBA V.O.F. in De Steeg. Zoals in de voorwaarden was bepaald werd de exploitatie in 2005 afgerond en het winningsgebied tot natuurgebied omgevormd. De omgeving van het meer is thans een wandelgebied. Als originele herinneringen aan de zandindustrie resteren alleen nog twee voormalige bedrijfswoningen. Recreatie in het meer zelf is niet toegestaan. In 2012 werd sportvisserij toegestaan. Dit bracht echter overlast met zich mee, waardoor het vissen in 2013 weer werd verboden. Naast het meer ligt Golfclub De Scherpenbergh.
Bron: nl.wikipedia.org

17.

0   2

Alba


m'n liefste en moeder van m'n eerste kind x
 Kim op 2013-09-02


Betekenis van Alba toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Alazne Alban >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen