Betekenis Agnes

Wat betekent Agnes? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Agnes. Je kunt ook zelf een definitie van Agnes toevoegen.

1.

1   0

Agnes


Agnes is een Griekse meisjesnaam en betekent "kuis, zuiver, heilig".
Op betekenis-babynamen.nl hebben 43 Agnes's hun eigen naam gewaardeerd met 4 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

1   0

Agnes


meisjesnaam Betekenis: Van Grieks hagnos `heilig, zonder schuld, rein, kuis'. De heilige Agnes was martelares in Rome, waarschijnlijk tijdens de vervolgingen van Diocletianus, circa 304. Door associatie met het Latijn woord agnus `lam' (het lam Gods, Christus) wordt Sint-Agnes vaak afgebeeld met een lam; kerkelijk(e) feestdag: 21 en 28 januari De naam kwam in het westen al vroeg voor, mede doordat hij in (Fra.) vorstelijke kringen meermalen voorkwamannelijk Dit blijkt ook uit de vele agnietenkloosters in Nederland. Oude voorbeelden zijn: Agnes regina, vrouw van Hendrik III 1045 (Socin); Rijnland 1071 (Littger); in West-Vlaams in de 11e eeuw (Leys); Agnes, abdis van Rijnsburg 1205.
Bron: meertens.knaw.nl

3.

1   0

Agnes


Origin: Greece
Meaning: pure
Bron: baby-names-and-stuff.com

4.

1   0

Agnes


Origin: Greek
Gender: Female
Meaning: Pure, Chaste
Bron: babynames.com

5.

1   0

AGNES


heilige,
Bron: www.personenencyclopedie.info

6.

0   0

agnes


Van Grieks hagnos "heilig, zonder schuld, rein, kuis". Door associatie met het Latijnse woord agnus "lam" (het lam Gods, Christus) werd de heilige Agnes vaak afgebeeld met een lam.
Bron: babynamen.nl

7.

0   0

Agnes


De heilige Agnes (overleden in Rome, 21 januari 254 of 304) stierf als dertienjarige martelares voor het christelijk geloof. Agnes werd als dertienjarige aan heidense goden gewijd en was het slachtoffer van verkrachting. Toen zij naar de tempel van Minerva werd gebracht, maakte zij een kruisteken en weigerde zich tegen God te keren. Vele jonge mannen vroegen haar ten huwelijk, maar zij weigerde en zei dat ze al verloofd was met Jezus Christus. Zij werd vervolgens bedreigd en gemarteld en vond ten slotte de dood doordat haar een zwaard in de keel gestoken werd. Acht dagen nadat ze was begraven in de catacomben aan de via Nomentana, werd zij gezien in een gouden kleed, met een verlovingsring van Jezus Christus aan haar vinger en haar rechterzijde een wit lam. Haar naamdag is op 21 januari. Zij is de beschermheilige van de verloofde paren, van de kuisheid, van de jonge meisjes en maagden en van de slachtoffers van verkrachting. Sint-Agnes wordt genoemd in Canon I, het voornaamste Eucharistisch gebed van de Rooms-katholieke Kerk. Agnes wordt in Rome op twee plekken bijzonder vereerd. De Sant'Agnese fuori le mura is de basiliek waar ze zou zijn begraven. Haar relieken worden er nog steeds bewaard. De kerk ligt aan de Via Nomentana, buiten de Aureliaanse Muur. De Sant'Agnese in Agone op het Piazza Navona is gebouwd op de plek waar Agnes volgens overlevering de marteldood stierf.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   0

Agnes


Agnes: heilig, zonder schuld, geliefd
anoniem op 2015-07-07

9.

0   0

Agnes


Hier afgebeeld op een mozaïek (de eeuw) in de absis van de aan haar gewijde baseliek te Rome. Zij stierf te Rome, naar sommigen aannemen, onder Diocletianus, in 304, als martelares, toen ze nauwelijks 13 jaar oud was en werd er reeds in de 4de eeuw plechtig vereerd. Het verhaal van haar marteldood komt grotendeels overeen met...
anoniem op 2016-02-17

10.

0   1

Agnes


Latijnse meisjesnaam. Betekenis: Heilig, Zonder schuld, Rein/kuis, Lam (jong schaap)
Puur, lammetje
Bron: allebabynamen.nl


Betekenis van Agnes toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Agneessens Agnese >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen